Description

Type : Rent
Website: : Vidi website
Booking: : Vidi website
Location : Gespanschaft, 20290, Sušac, Hrvatska

          Svjetionik Sušac je izgrađen na najvišem vrhu južnog dijela otoka Sušac. Otok Sušac se nalazi između otoka Lastovo i Visa, i poznat je po svojoj divljoj, nepristupačnoj prirodi.

Nalazi se zapadno od Lastova od kojeg je udaljen 13 nautičkih milja. Svjetionik Sušac je s južne strane izuzetno strm, a litice se obrušavaju u duboko i bistro more koje nakon bure ima prozirnost i do tridesetak metara duboko. Jugoistočna strana otoka blago se spušta prema moru te obiluje lijepim uvalama i stazama za šetnju.

Zgrada sjetionika je kamena jednokatna zgrada sa kulom nad sredinom objekta na nadmorskoj visini od 80 metara. U prizemlju su stanovi svjetioničara, a na katu su dva potpuno opremljena četvero krevetna apartmana s prekrasnim pogledima. Svjetionik posjeduje vlastitu cisternu, a električnu energiju osiguravaju sunčani kolektori s akumulatorskim baterijama.

          Svjetionik Sušac izgrađen je 1878. godine za vrijeme Austro-Ugarske vlasti i od tada služi kao orijentir za brodove koji plove tim dijelom Jadranskog mora. Svjetionik ima važnu ulogu u osiguravanju sigurnosti plovidbe u tom dijelu Jadranskog mora.


 

 
 
 

Location

Gespanschaft, 20290, Sušac, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual
ad type Rent ad type

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top