Description

Location : Povile, Hrvatska

          Vozeći se Jadranskom magistralom od Novog prema Senju, dva kilometra jugoistočno od Novog smjestilo se malo turističko mjesto Povile.

         Mjesto zrači kristalno bistrim morem, prekrasnim borovim kampom na početku kojeg se smjestila mala crkvica sv. Magdalene. Upravo ta ispupčena rtina dobila je naziv Punta Mandalena. Mjesto je to vesele posebnosti koja opaja mirisom smolaste borovine okupane čipkom morske pjene. Ovo je raj za one koji vole kampirati. Na ovome mjestu u hladu borove šume tik do mora, daleko od gradske vreve gotovo da će se svatko osjećati robinzonski. Na sve strane puca prekrasan pogled kako se zemlja i more sljubljuju. Dugačka šetnica s jedne strane vodi u Muroskvu prema Novom, a drugi rukavac šetnice vodi prema maloj mjesnoj lučici za privez plovila. Prije lučice nalazi se plaža kamenih oblutaka. Po površini vode primjećuju se koncentrični krugovi koji ukazuju na mjesto brojnih izvora vode. Probijajući se kroz kamen, voda je pronašla svoj put i izvire upravo ovdje. Ako ste žedni, slobodno utažite žeđ. I kupanje na ovom mjestu za vrijeme ljetnih vrućina pružit će izniman doživljaj, a posebno ugodno osvježenje. Od lučice protežu se male uređene plažice. Povile s južne strane završavaju naseljem Dugno iz kojega se pruža pogled na susjednu Klenovicu.

          Ako pak poželite prošetati sjevernom stranom Povila, iznad magistrale doživjet ćete i neke dijelove netaknute prirode, naići na suhozide, tzv. gromače kojima su prije ljudi ograđivali svoje posjede.


Izvor: TZ Novi Vinodolski

 

 
 
 

Location

Povile, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top