Description

Location : Mirca, Hrvatska

          Mirca su naselje u sastavu Grada Supetra, na otoku Braču, u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nalaze se 3 kilometra zapadno od Supetra, na cesti prema Sutivanu, od kojeg su udaljena također 3 kilometra.

Ovo malo dalmatinsko otočko mjesto koje će vas zasigurno očarati svojom jednostavnošću i prekrasnom ruralnom arhitekturom. Prošećite Gornjim Mircom i poželjet ćete posjedovati jednu od prekrasnih kamenih kuća u mirnom okruženju s prekrasnim pogledom na Brački kanal i kopno u daljini.

Iasko je malena, Mirca krije zanimljiva umjetnička djela. U crkvi Gospe od Pobožnosti iz 18. stoljeća možete vidjeti oltarnu sliku Gospe od sedam žalosti samoukog slikara Felixa Tironija, kao i sliku sv. Ćirila i Metoda naivnog slikara Pave Gospodnetića iz Postira na Braču.

Ako ste željni samoće i meditacije, prošećite „Stazom maslina“ kroz stare maslinike. Ako želite biti među ljudima, doživite tradicionalnu bračku fjeru Gospe Miraške,  2. srpnja.

Nikako ne propustite tradicionalnu izložbu u Mutne Kalame (Donji dvori) koja se već dva desetljeća održava prve subote u kolovozu. Uz slike Mircinih umjetnika i prijatelja, uživat ćete u dobrom društvu, pečenim srdelama, crnom vinu i dalmatinskoj klapskoj pjesmi.


 

 

 

 
 
 

Location

Mirca, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top