Description

Website: : Vidi website
Location : Sutivan, Hrvatska

          Na otoku Braču, najvišem hrvatskom otoku, smjestilo se malo i mirno mjesto Sutivan. Malo slikovito mjesto s mediteranskim ugođajem i prekrasnim šljunčanim plažama koje se protežu prema zapadu i pitomo zaleđe prožeto brojnim pješačkim i biciklističkim stazama. Brojni kulturni spomenici, razni događaji i sportske aktivnosti čine ga dobrim izborom za ugodan odmor.

         Sutivan je poseban po svom ladanjskom štihu jer je od Rimskog Carstva do današnjih dana služio kao mjesto za opuštanje i rekreaciju prekomorskih došljaka, a njegovu otvorenost gostima lijepo simbolizira natpis na dovratku Kavanjinova ljetnikovca u centru mjesta: “Prijateljima vrata otvorena”. Povijesno središte Sutivana vrijedna je monumentalna cjelina i kao takva je zaštićena zakonima Republike Hrvatske kao spomenik kulture. Šetnja središtem mjesta vodi nas duž povijesne staze, miješajući se sa današnjicom i predstavlja izuzetno iskustvo.

           Sutivan je sa svojih 822 stanovnika zasigurno jedna od najmanjih hrvatskih općina, smještena na otoku Braču – nasuprot Splita, protežući se duž sjeverozapadne obale otoka od Miraca do Bobovišća.

Izvor: TZ Sutivan

 

 
 
 

Location

Sutivan, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Drvenik Mali, Hrvatska
  • Drvenik Veli, Drvenik Veliki, ...
  • H4QF+8R Blizna Gornja, Hrvatska
  • svjetionik, otocic murvica, Lj...
  • Poljica, Hrvatska
Top