Description

Location : Medveja, Hrvatska

           Medveja je primorsko naselje u općini Lovranu koje pripada  Primorsko-goranskoj županiji. Leži na istočnoj obali Istre  između Lovrana (3 km sjeverno od Medveje) i Mošćeničke Drage na jugozapadu (4 km od Medveje).

Medveja je smještena  duž državne ceste (D 31) Rijeka-Opatija-Plomin-Pula, u slikovitoj uvali sa šljunčanom plažom, koja je nastala na ušću potočića što se s Učke vapnenačkom padinom dubokom usjeklinom slijeva u more. Stanovništvo se bavi turizmom (nekoliko hotela, apartmani, privatni smještaj, autokamp).

           Nekad tipično ribarsko mjestašce razvilo se u poznatu turističku destinaciju koja gostima nudi sadržaje potrebne za kvalitetan odmor. Nedavno je uređen i planinarski put kojim se za sat vremena pješačenja dolazi u Lovransku Dragu. Lovranska Draga je selo u Parku prirode Učka na 600 metara nadmorske visine od kuda se pruža lijep pogled na Kvarnerski zaljev.
U Medveji je veliki auto kamp, manji hotel, te niz kuća u kojima se nudi smještaj u obitelji. Medveja je udaljena 3 kilometra od Lovrana i 8 od Opatije, središta cijele Rivijere.

Područje je bilo nastanjeno u prapovijesti (špilje na padinama Učke, gradine), a vjerojatno i u rimsko doba i u srednjem vijeku. Talijansko ime (Medea) romantičarski se povezuje s Medejom i legendom o Argonautima.


 

 
 
 

Location

Medveja, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Čilipi, Hrvatska
  • Konavle, Hrvatska
  • beach Karmelska, Slano, Hrvatska
  • Franjevački samostan sv. Jeron...
  • Knežev Dvor, Slano, Uz dvor, S...
Top