Description

Website: : Vidi website
Location : Mošćenička Draga, Hrvatska

         Mošćenička Draga razvila se kao ribarska lučica grada Mošćenica, a sačuvani zapisi datiraju još iz davne 1436. godine u kojima se spominje naselje na portu poli Sv. Marine. Mošćenička Draga glavno je administrativno središte općine. Samo mjesto broji oko 900 stanovnika koji se uglavnom bave turizmom i ribarstvom.

       Općina Mošćenička Draga proteže se od Medveje (uvala Cesara), pa sve do Zagora (Stepča, na području od 16 km. Ima 7 šljunčanih plaža, i bezbroj šumskih, odnosno planinskih puteva. Kraj je izrazito brdovit, a prostire se na 63 četvorna kilometra. Svojim teritorijem debelo zarezuje u Park Prirode Učka. Sam položaj je veoma interesantan iz razloga što ima, osim klasičnog tipa turizma, i mogućnost seoskog (agro) koji bi se razvijao upravo na padinama Učke – masiv Učka s vrhovima Učka, Sisol, Kremenjak.

U 14 naselja;  Brseč, Kraj, Golovik, Grabrova, Kalac, Mala Učka, Martina, Mošćenice, Mošćenička Draga, Obrš, Sučići, Sv. Anton, Sv.Jelena, Zagore). živi nešto preko 1500 stanovnika.

       Glavne gospodarske grane su turizam i ribarstvo. Tradicija ribarskog zanimanja seže u prošlost dok se turizam naglo počeo razvijati neposredno nakon drugog svjetskog rata. Prekrasne dvije plaže u Mošćeničkoj Dragi niz su godina glavni razlog ljetovanja mnogih stranih i domaćih turista.

      Stari grad nastao je krajem 19. stoljeća kada su se stanovnici grada Mošćenica i okolnih mjesta polako doselili na obalu uglavnom zbog ulova ribe. Dražanski stari grad proteže se sve do mora gdje se u njegovom temelju ulegnula mala simpatična lučica u kojoj su smješteni ribarski brodovi, manje barke, i u ljetnim mjesecima mini marina za brodice turista.

       Mošćenička Draga danas  ima dva hotela, autokamp, veliki broj privatnih apartmana, soba i vile u kojima se također pružaju usluge smještaja, dva ronilačka centra, desetak restorana, sportsko društvo Draga, sportove na vodi, turističke informativne centre, razne konobe, trgovine, banku, zubne ordinacije, ljekarnu, ambulante i dr.

U ponudi su i  nove pješačke staze na obroncima Učke, te  do obližnjih sela i zaseoka, te povijesnu stazu do stoljetnog sela Trebišća.


 

 
 
 

Location

Mošćenička Draga, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top