Description

Location : Ika, Hrvatska

           Ika je bila malo staro ribarsko mjesto a danas je više  turističko izletište između Lovrana i Ičića i neposrednoj blizini Opatije. Nalazi se na obroncima Učke i dio je Opatijske rivijere, samo 1 km od poznate marine Ičići.

Šarmantne ulice pune starih kuća i simpatičnih brodova na mirnom moru čekaju vas u šetnji slikovitim ribarskim mjestom Ika. Grad karakterizira mirna i tiha atmosfera koja pruža priliku za opuštanje od užurbanosti svakodnevnog života. Možete pronaći veličanstvene primjere secesijske arhitekture, moderne vile i kuće za odmor koje su nekada bile u vlasništvu austrougarske elite.

Mjesto sa samo nekoliko stotina stanovnika ponosi se svojom ribarskom i brodograditeljskom tradicijom, koju je ugradila i u turističku ponudu. Ika je danas i akademski centar čitave Rivijere jer je u njoj smješten međunarodno priznati Fakultet za turistički i hotelski menadžment, na kojem naobrazbu stječu stotine studenata iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Posebno događanje je ribarska večer u Iki kada posjetitelji mogu doista osjetiti način života tipičnog primorskog mjesta, jer tijekom cjelodnevne manifestacije imaju priliku pomoći ribarima u pletenju mreže i postavljanju vrša, gledati brodove kako isplovljavaju u ribolov te kasnije kušati svježi ulov kojeg su pripravili lokalni kuhari.

      Ika nudi niz sportskih aktivnosti za sve ljubitelje sporta i rekreacije, od plivanja, ronjenja i ribolova do planinarenja, biciklizma i šetnje. Prošećite Ikinim šetalištem Lungomare, posjetite stari dio ovog šarmantnog gradića i otkrijte njegov šarm. Zateknete li se u Iki za vrućeg dana, iskoristite priliku za kupanje na šljunčanoj plaži.


Izvor: TZG Opatije

 

 
 
 

Location

Ika, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Čilipi, Hrvatska
  • Konavle, Hrvatska
  • beach Karmelska, Slano, Hrvatska
  • Franjevački samostan sv. Jeron...
  • Knežev Dvor, Slano, Uz dvor, S...
Top