Description

Website: : Vidi website
Location : Funtana, Hrvatska

         Funtana je ribarsko, poljoprivredno i ponajviše turističko mjesto na zapadnoj obali Istre, smješteno na prostoru između turističkoga Vrsara i Poreča, čije se priobalje proteže od Zelene Lagune na zapadu do Valkanele na jugu. Riječ je o najrazvedenijoj obali istarskog poluotoka s brojnim uvalama i otočićima. Broji nešto više od tisuću žitelja.

Okolica Funtane je blago brežuljkast kraj prošaran vinogradima, maslinicima, oranicama i livadama, te borovim i hrastovim šumarcima koji često dopiru do samog mora. Klima je blaga, mediteranska sa prosječnom temperaturom u najhladnijem mjesecu siječnju +5°C, a u najtoplijem kolovozu +24°C. More je čisto, a sezona kupanja traje od svibnja do listopada.

Ove klimatsko-prirodne pogodnosti i blizina kontinentalnoj Europi utjecale su na snažan razvoj turizma. Žitelji Funtane i okolice intenzivnije su se okrenuli turizmu šezdesetih godina 20. stoljeća, od kada je na atraktivnom priobalju od Zelene Lagune do Valkanele izgrađeno niz kampova i hotela, te značajni ugostiteljsko-turistički kapaciteti u privatnom smještaju.

Nadaleko znani kampovi, turističko naselje i hotel Funtana te hotel Delfin, omiljene su destinacije mnogobrojnih turista sa širokom ponudom i ugostiteljsko-turističkim kapacitetima.

           Funtana je turističko odredište s raznolikom ponudom koja će svakom gostu omogućiti da pronađe nešto za sebe. Ribarske fešte – Fešte s mediteranskom kulinarskom ponudom koje organiziraju ribari. Održavaju se svaki drugi petak tijekom ljetnih mjeseci u luci i marini Funtana. To je najbolja prigoda i mjesto za upoznavanje sa istarskim običajima.

Događanja na Trgu Sv. Bernarda – Od sredine svibnja do kraja rujna, svakog utorka, na Trgu Sv. Bernarda se održavaju različite manifestacije: koncerti klasične glazbe, klapske večeri, večeri folklora, jazza i plesa.

Izložbe u Galeriji Zgor murve – Tijekom ljeta, svakog mjeseca u galeriji Zgor murve u Ribarskoj ulici mogu se razgledati prigodne izložbe. Posebna izložba izlaže radove istarskih slikara naive, pod nazivom “Naiva u Istri”.

Fešta Sv.Bernarda – Fešta Sv. Bernarda, zaštitnika Funtane, održava se prvog vikenda poslije 20. kolovoza. To je dvodnevna zabavno-gastronomska manifestacija s glazbenim programom, sportsko-rekreacijskim i zabavnim igrama.

Ex Tempore – Likovno-umjetničko natjecanje za sve one koji vole i žive likovnu umjetnost. Održava se u srpnju, radovi se izlažu i ocjenjuju na Trgu Sv. Bernarda.


 

 

 
 
 

Location

Funtana, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Čilipi, Hrvatska
Top