Description

Location : Arbanija, Hrvatska

            Arbanija je malo turističko naselje smješteno na sjevernoj strani otoka Čiovo, udaljeno oko 4 km od centra grada Trogira kome administrativno pripada.  Nalazi se jugozapadno od čiovskog dijela Trogira  i Mastrinke, a sjeveroistočno od Slatina.

U mjestu se nalazi dominikanski samostan Svetog Križa uz koji nastaje naselje prilikom izgradnje samostana početkom 15. stoljeća. Samostan je utemeljen je 1432. na osnovu papine bule.

Područje Arbanije poznato po lijepim plažama, šumom obraslom priobalju i malim živopisnim uvalama. Neke od plaža imaju drveće koje pruža hlad čak i tijekom cijelog dana.

Ukoliko dolazite automobilom, najlakši način da dođete do Arbanije je preko mosta Trogir – Čiovo, nakon čega skrenete lijevo i vozite nekoliko minuta. Ukoliko dolazite javnim prijevozom, lokalna autobusna linija broj 42 koju operira Promet Split, vozi do Slatina.

U naselju ima nekoliko cafe barova, restoran, trgovina  a odsjesti možete u moderno opremljenim privatnim kućama i apartmanima za odmor ili u hotelu  Sveti Križ, koji je smješten na sjevernom dijelu mjesta, na granici s obližnjim selom Mastrinka. Hotel nudi apartmane s pogledom na more i restoran u blizini mora.

Arbanija  je idealno za miran i opuštajući obiteljski odmor. Za one koji traže noćni život i zabavu blizina Trogira, Splita, Kaštela i Primoštena garancija su lijepog provoda.


 

 
 
 

Location

Arbanija, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Drvenik Mali, Hrvatska
  • Drvenik Veli, Drvenik Veliki, ...
  • H4QF+8R Blizna Gornja, Hrvatska
  • svjetionik, otocic murvica, Lj...
  • Poljica, Hrvatska
Top