Description

Location : Zaton, Šibensko-kninska županija, Hrvatska

            Zaton je malo dalmatinsko mjesto smješteno u sigurnoj uvali na ušću rijeke Krke, u sjeverozapadnom dijelu šibenskog zaljeva. Nalazi se na oko 10 kilometara od grada Šibenika.

       Zaton je poznat po svojim lijepim plažama, čistom moru i mirnom okruženju. U mjestu se nalazi pet plaža, od kojih su najpoznatije Plava plaža, Hangar plaža i Jazine plaža. Plava plaža je jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj i ima Plavu zastavu, Hangar plaža je popularno odredište za surfere i windsurfere, a Jazine plaža je idealna za obitelji s djecom.

         U Zatonu vam se nude brojni sportski sadržaji, kao što su teniski tereni, tereni za odbojku na pijesku, mini golf i slično. Mjesto je također poznato kao veslačka destinacija, a u Zatonu se održavaju brojna međunarodna i nacionalna natjecanja u veslanju.

Osim plaža, Zaton je poznat i po svojoj bogatoj povijesti. U mjestu se nalazi nekoliko crkava, uključujući župnu crkvu Sv. Križa i crkvu Sv. Ilije Proroka. U Zatonu se nalazi i nekoliko arheoloških nalazišta, uključujući ostatke rimske vile i srednjovjekovnog kaštela.

         Zaton je popularno turističko odredište, a u mjestu se nalazi veliki broj smještajnih kapaciteta, restorana i kafića. Njegova bogata gastronomska ponuda uključuje domaće proizvode, među kojima se posebno ističu morski specijaliteti. Zaton je idealno mjesto za obiteljski odmor, opuštanje i uživanje u prirodi.

           U blizini Zatona se nalazi Nacionalni park Krka, koji je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Hrvatskoj. Park je poznat po svojim slapovima, jezerima i šumama.


 

 
 
 

Location

Zaton, Šibensko-kninska županija, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Čilipi, Hrvatska
  • Konavle, Hrvatska
  • beach Karmelska, Slano, Hrvatska
  • Franjevački samostan sv. Jeron...
  • Knežev Dvor, Slano, Uz dvor, S...
Top