Description

Location : Tvrđava Barone, Put Vuka Mandušića, Šibenik, Hrvatska

          Tvrđava Barone je izgrađena 1646. godine, kao dio novog obrambenog sustava grada, koji je trebao zaštititi Šibenik od turskih napada. Tvrđavu je izgradio njemački barun Christoph Martin von Degenfeld, po kojem je i dobila ime.

         Tvrđava Barone je manja od Tvrđave sv. Ivana, ali je i dalje impresivna građevina. Izgrađena je u obliku nepravilnog četverokuta, s bastionima na sve četiri strane. Zidovi su visoki do 10 metara, a debeli do 4 metra. Tvrđava je bila opremljena s brojnim topovima i drugim oružjem. Izgrađena je odmah nakon tvrđave sv. Ivana pred dolazak osmanske vojske tijekom Kandijskog rata.

           Tvrđava Barone je igrala važnu ulogu u obrani Šibenika tijekom Kandijskog rata. U kolovozu 1647. godine, turska vojska pod vodstvom Tekeli-paše pokušala je osvojiti Šibenik. Tvrđava Barone je bila jedno od uporišta obrane grada. Turska vojska je napadala tvrđavu s kopna i mora, ali je odbijena. Opsada je trajala mjesec dana, a na kraju su Turci odustali i povukli se.

          Tvrđava Barone je ostala u uporabi sve do 19. stoljeća. Nakon toga je zapuštena i propadala. Danas je tvrđava obnovljena i  jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija s koje se pruža prekrasan pogled na Šibenik i okolicu.

            Tvrđava je domaćin brojnih kulturnih i zabavnih događanja, uključujući koncerte, predstave i izložbe. U tvrđavi se danas nalazi muzej, restoran i kafić. Otvorena za javnost tijekom cijele godine.


 

 
 
 

Location

Tvrđava Barone, Put Vuka Mandušića, Šibenik, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top