Description

Location : Tribanj, Hrvatska

         Tribanj je malo mjesto u općini Starigrad u Zadarskoj županiji, koje se sastoji se više malih zaselaka,  Tribanj Šibuljine, Tribanj Kruščica i Tribanj Sveta Marija Magdalena su najveća. Smješten je na južnim obroncima Velebita, na obali Velebitskog kanala. Ova minijaturna naselja su poput dragulja rasuta u dubokim uvalama sjeverozapadnog dijela Pakleničke rivijere.

       Tribanj je danas poznat po svojoj prirodnoj ljepoti i blizini Nacionalnog parka Paklenica. Ovdje možete uživati u šetnji uz more, planinarenju po Velebitu, kupanju u čistom moru ili posjetiti kulturne i povijesne znamenitosti. Od Starigrada udaljena desetak kilometara, idealna su to mjesta za miran, obiteljski odmor u prirodnom okruženju.

          Tribanj ima bogatu povijest koja seže još od mezolitika, kada su ljudi živjeli u pećinama poput Reljine pećine. U željeznom dobu, na ovom području su se naselili Liburni, koji su gradili utvrđene naselje na brdima, zvane gradine ili gomile. Najznačajnija među njima je Tribnjina, koja je dominirala okolicom prije rimskog osvajanja. U rimsko doba, razvio se grad Argyruntum, koji je bio važan centar na istočnoj jadranskoj obali.

 

 
 
 

Location

Tribanj, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top