Description

Location : Senj, Hrvatska

     Senj je grad značajan po svojoj slavnoj prošlosti, kulturnoj baštini, književnosti i tradiciji. Senj je središte područja koje obuhvaća brojna mijesta koja su se smjestila uz more u podvelebitskom primorju – Sv. Juraj, Lukovo, Klada, Starigrad, Jablanac, Stinica i Prizna ili u planinskim visovima Velebita i Kapele – Krasno, Krivi Put, Stolac, Crni Kal i Vratnik.

        Na svakom koraku u Senju svjedočit ćete hrabroj i ponosnoj prošlosti ovog grada, starog više od tri tisućljeća. Najmonumentalniji spomenik u gradu, ali i u cijelom Hrvatskom primorju je kula Nehaj, koju je daleke 1458. godine izgradio uskočki general Ivan Lenković radi obrane grada od Turaka i Mlečana.

         Sasvim poseban doživljaj nude brojna događanja izrasla iz bogate senjske kulture i tradicije. Karneval je Senjanima oduvjek u srcu – i onaj zimski u siječnju i veljači, ali i onaj ljetni, međunarodni u kolovozu – a karneval je zabava, ludovanje i urnebesno veselje i cijeli Senj živi za to doba godine. Hodočašće na svetište Majke Božje Krasnarske vraća duhovni mir, a dogodovštine Zore Riđokose dječju zaigranost. Uskočki dani, Festival klapa, Igre na moru, Glazbene večeri u katedrali, ribarske fešte, folklor, koncerti i mnoge druge manifestacije pružaju nezaboravne trenutke i pozivaju na budući novi susret.

       Područje Senja nudi jedinstvene sportske doživljaje. More je stalan izazov – zaronite u plave dubine i doživite ljepotu podmorskih vrtova, razapnite jedra i uhvatite povoljan vjetar, okušajte se u ribolovu ili se pak samo ispružite na osunčanoj plaži i udišite zdravi morski zrak. Planina pruža mogućnost rekreacije i avanture, na mnogobrojnim planinarskim stazama s prekrasnim vidicima, raznolikim biciklističkim stazama, u slobodnom penjanju, lovu, speleologiji do uživanja u snježnim zimskim radostima. Ne propustite ovaj jedinstveni spoj mora i planine gdje prijepodne možete uživati u morskim radostima, a poslijepodne u hladovitim pejzažima, što se rijetko gdje može.

  Prirodna baština zaštićena je u Parku prirode Velebit i najmlađem hrvatskom Nacionalnom parku Sjeverni Velebit.


Izvor: TZ Senj

 

 
 
 

Location

Senj, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Čilipi, Hrvatska
Top