Description

Početak : 15. July 2023.
Završetak : 23. July 2023.
Website : Vidi website
Location : Amfiteatar u Puli, Flavijevska ulica, Pula, Hrvatska

          Pulski filmski festival (engl. Pula Film Festival), najstariji hrvatski filmski festival koji se od 1954. jednom godišnje održava u pulskoj Areni. To je jedan od najstarijih filmskih festivala u Europi  koji prikazuje širok raspon filmova, uključujući dugometražne filmove, dokumentarce, kratke filmove i animacije. Tradicionalno se održava ljeti, obično u srpnju, i privlači filmaše, glumce, stručnjake iz industrije i zaljubljenike u film iz cijelog svijeta.

         Glavna lokacija festivala je pulska Arena, dobro očuvani rimski amfiteatar smješten u samom centru Pule. Projekcije filmova i svečane dodjele nagrada održavaju se unutar Arene, pružajući jedinstvenu i povijesnu kulisu za festivalske događaje.

        Vrhunac Pulskog filmskog festivala je natjecateljski program, u kojem hrvatski dugometražni filmovi konkuriraju za nagrade poput Zlatne Arene za najbolji film, najboljeg redatelja, najboljeg glumca, najbolju glumicu i razne tehničke kategorije. Festival također uključuje posebne projekcije, retrospektive, radionice, panel rasprave i izložbe vezane uz film.

Pulski filmski festival služi kao važna platforma za promociju hrvatskog filma i pružanje prostora filmašima da prikažu svoj rad. Igrao je važnu ulogu u razvoju hrvatske filmske industrije i nastavlja biti značajan kulturni događaj u regiji.

         Nastavljajući bogatu dugogodišnju tradiciju, i ovogodišnje će izdanje Festivala svojim posjetiteljima, zaljubljenicima u sedmu umjetnost, priuštiti raznovrstan program međunarodnih i domaćih filmskih noviteta, i to u nekoliko programa.
Ove godine održava se jubilarno, 70. izdanje Festivala, koje će se održati od 15. do 23. srpnja.  Više informacija o ovogodišnjem programu i raspored projekcija filmova na njihovoj službenoj web stranici.

        Festival je jedinstvena prilika za uživanje u filmovima na otvorenom, pod zvijezdama u prekrasnom ambijentu antičkog rimskog amfiteatra.


 

 
 
 

Video

Location

Amfiteatar u Puli, Flavijevska ulica, Pula, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Tkon, Hrvatska
  • Stobreč, Hrvatska
  • Podstrana, Hrvatska
  • Plaża, D8, Lokva Rogoznica, Hr...
  • Plaža Nemira, Omiš, Hrvatska
Top