Plaža Plave grote – Lubenica, Cres

Description

Date : 30. studenoga 2021.
Location : Plava Grota, Lubenice, Hrvatska

Plava Grota smještena je u uvali Žanje, podno mjesta Lubenice na otoku Cresu. Plava Grota je morska špilja koja se nalazi na rubu plaže u stijeni te ima dva ulaza.

Veći ulaz je malo udaljeniji od plaže, ali u njega se može ući plivajući ili sandolinom. Spilja je duga oko 20 metara i ima veliki zračni prostor. U unutrašnjosti spilje je mala šljunčana plažica. Drugi uski ulaz nalazi se na dubini od nekoliko metara i u njega se može ući ronjenjem. Kroz pukotine u stijenama dopire svjetlost koja čini ovu spilju posebnom. Tijekom ljeta u kasnijim popodnevnim satima sunce je u povoljnom kutu i stvara poseban doživljaj igra svjetla i vode, što reflektira prekrasnu plavu boju u različitim nijansama.

Hladovine ovdje nema, jer uz plažu raste nisko raslinje, specifično za ovaj dio obale na otoku. Glavni dio plaže, za sunčanje i kupanje je sačinjen od srednje velikih oblutaka. Njom se lako hoda i dolazi do mora. Pogodna je za sve osobe i uzraste. Idealna je za cjelodnevni izlet u prirodi, uz more i na suncu. Na vama je da se dobro opremite i dođete uživati. Na plaži nema dodatnog sadržaja tako da se opremite s dovoljno vode i hrane.


Izvor:TZG Cres


*****  Ovdje može biti Vaša reklama *****

 
 
 

Video

Location

Plava Grota, Lubenice, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Grand Hotel Brioni Pula, A Rad...
  • Vižinada, Hrvatska
  • Materada, Poreč, Hrvatska
  • Poreč, Hrvatska
  • Kotli, Hrvatska
Top