Description

Website: : Vidi website
Location : Park Prirode Učka, Vela Učka, Hrvatska

              Park prirode Učka je zaštićeno područje koje se nalazi u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ovaj park obuhvaća planinu Učku i dio Ćićarije i prostire se na površini od oko 160 četvornih kilometara.

Planina Učka nalazi se uz samu obalu sjevernog Jadrana. Blizina mora pogoduje njezinoj specifičnoj klimi i bujnoj šumskoj vegetaciji, a krase ju mnoge zaštićene i rijetke životinjske i biljne vrste. Na vrhu Vojak nalazi se kula, koja je postala njezin zaštitni simbol. S kule se prostire veličanstven pogled prema prekrasnoj Rijeci, Kvarnerskim otocima, Istri, Platku… Pogled od 360° koji svih ostavlja bez daha.

       Učka nudi pregršt različitih sportskih aktivnosti od planinarenja, slobodnog penjanja, brdskog biciklizma, slobodnog letenja do brojnih sportskih natjecanja i utrka. Čekaju vas lijepo uređene planinarske i biciklističke staze, edukativne staze i šetnice, razne radionice i programi za najmlađe te mogućnost stručnog vodstva.

          Šetnica “Slap” vodi prema slapu koji izvire na nekoliko mjesta unutar samog kanjona. Šetnicom se prolazi kroz uređeno odmorište, nasade maruna, šumu hrasta i preko starih terasica na kojima se u stara vremena obrađivala zemlja.

             Poučna staza “Vela draga” prolazi kroz veličanstveni istoimeni kanjon te uz pomoć postavljenih interpretacijskih ploča na čak četiri jezika predstavlja spomenik izuzetne geomorfološke vrijednosti.

U parku možete pronaći razne vrste biljaka i životinja, uključujući neke koje su endemske za to područje. Također, postoje brojne staze za pješačenje i biciklizam koje vode kroz prekrasne krajolike parka.


Izvor i photo: PP Učka, TZ Opatija

 

 
 
 

Video

Location

Park Prirode Učka, Vela Učka, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top