Description

Location : Mundanije, Hrvatska

          Mundanije su jedino mjesto na otoku Rabu koje nemaju direktan pristup moru.  Smjestilo se u središnjem dijelu otoka (2 km od grada Raba, 9 km od Lopara), što ovo mjesto čini savršenim izborom za ljubitelje prirode i aktivnog odmora, jer su svi sadržaji nadohvat ruke. Uspnite se na vrh Kamenjaka, najvišeg rapskog brda, i uživajte u pogledu na cijeli otok.

Ovdje se uzgaja voće i povrće na tradicionalan način, a stanovnici svoje proizvode redovito nude na gradskoj tržnici. Ljubitelji prirode i zdravog načina života zasigurno će znati cijeniti ovaj lokalitet s obzirom da smještaj u samom srcu otoka omogućuje da se brzo nađete na jednoj od mnogobrojnih otočnih plaža.

Od povijesnih građevina značajne su župna crkva sv. Ilije i kapelica sv. Marije. Žitelji ovog živopisnog otočnog naselja sve se više bave ugostiteljskim turizmom.

Dan sv. Mateja 21. rujna izvrsna je prilika za kušanje lokalnih specijaliteta i uživanje u bogatom programu kulturnih i zabavnih događanja koja se održavaju diljem Mundanija.


 

 
 
 

Location

Mundanije, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top