Description

Location : Maslinica, Hrvatska

          Maslinica je  naselje na otoku Šolti  smješteno u uvali zapadne obale otoka. Nalazi se na 43° 39′ sjeverne zemljopisne širine i 16° 20′ istočne zemljopisne dužine. Sa južne strane uvale Maslinica prekrasan je borova šuma sa  skrivenim kamenim plažama, a pred samom uvalom se nalazi arhipelag od sedam otočića (Polebrnjak, Saskinja, Stipanska, Kamik, Balkun, Rudula i Grmej).

Na najvećem među njima, a to je Stipanska, podignuta je u V-VI st. starokršćanska crkva s Benediktinskim samostanom od koga su do danas ostali znatni ostaci. Prirodno značenje masliničkog krajolika upotpunjuju povijesno-arhitektonske i ambijentalne vrijednosti baroknog dvorca i slikovitih pučkih kuća.

Ovaj turistički centar zanimljiv je ljubiteljima prirode, prirodnih plaža i čistog mora, a u posljednje vrijeme omiljena je destinacija biciklista, veslača, nautičara, kao i ljubitelja ronjenja, sportskog ribolova i lova.

Avanturistički nastrojeni gosti rado će se odvažiti na vožnju jet ski-jem, dok će oni željni lješkarenja na suncu odabrati opuštanje na prekrasnoj šljunčanoj plaži ili pak otići na izlet do susjedne uvale Šipkova, gdje ih očekuje iznenađenje – pješčana plaža – jedina takva na otoku! Odlična ideja je i kayaking do nekog od otočića (uz pogled sa vidikovca masliničke Župne crkve Sv. Nikole koji puca na susjedne uvale te na Trogir i Drvenik, jedna od nezaboravnih vizura je upravo zalazak sunca iza ovih malih dragulja!), a onima koji se radije drže kopna na raspolaganju su kilometri biciklističke staze kojom je Maslinica spojena sa Donjim i Srednjim Selom te je pogodna za pješačenje i relaksaciju. Moguće se uputiti i do susjedne uvale Šešula koja svojim položajem i uvučenošću, pruža prirodno, sigurno i privlačno sidrište kao i jedinstven gastro doživljaj.


 

 

 
 
 

Location

Maslinica, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top