Description

Website: : Vidi website
Location : Marina, Hrvatska
OpisZnamenitostiNaseljaPlaže

           Općina Marina smještena je uz Jadransku magistralu, na pola puta između gradova Splita i Šibenika te desetak kilometara od Trogira. Općinu Marinu čini 15 naselja i preko četiri tisuće stanovnika. Poznata je po svojoj prekrasnoj obali, kristalno čistom moru i iznimno razvedenoj obali punoj prekrasnih uvala i rtova te bregovitog zaleđa u kojima povijesni tragovi i bogata kulturna ostavština opstaju u okružju netaknute i oplemenjene prirode.

        Općina Marina dobro je prometno povezana a njene goste i posjetitelje očekuje raznovrsna smještajna i birana ugostiteljska ponuda, plaže na najčišćem europskom moru, podmorske pustolovine i pješačko-biciklistička rekreacija, priče iz nedavne, davne i prošlosti te iznad svega toga, gostoprimstvo marinskih turističkih djelatnika.

          Marina ima bogatu povijest koja seže unatrag stoljećima. U središtu Marine nalazi se stara mletačka kula iz 15. stoljeća koja je nekada služila kao obrana od turskih napada a  danas je pretvorena u luksuzni hotel.

Osim prekrasnih plaža kojim se diče sva mjesta u općini Marina turistima nudi i gastronomski užitak u brojnim restoranima i konobama  koji nude tradicionalnu dalmatinsku kuhinju.

        U okolici Marine nalaze se i druga manja mjesta kao što su Poljica, Vinišće i Sevid, koja također nude prekrasne plaže i brojne turističke atrakcije.

          Općina Marina je prekrasno mjesto za posjetiti, bilo da ste zainteresirani za povijest, prirodu ili samo želite uživati u prekrasnom Jadranskom moru.

Crkva sv. Marije, Blizna Gornja

          Crkva sv. Marije u Blizni Gornjoj, općina Marina, izgrađena u  9. stoljeća, na temeljima antičkoga lokalitetu.  Pripada maloj skupini važnih spomenika starohrvatske vladarske sakralne arhitekture koja je bila pod snažnim karolinškim utjecajem.            Crkva je jednobrodna je građevina s polukružnom apsidom, građena od kamena i pokrivena […]

Svjetionik Murvica

          Svjetionik Murvica sagrađen je 1895. godine na istoimenom  otočiću u zapadnom dijelu Drveničkog kanala, između otoka Arkanđela i Malog Drvenika. Svjetionik Murvica je jedan od posljednjih svjetionika podignutih za sigurnu navigaciju na jadranskom plovnom putu. Svjetionik je  jednostavna kamena prizemnica pokrivena dvostranim krovom izgrađena je od kamenih blokova rustične obrade. […]

Crkvica sv. Vida, Sevid            Crkva Sv. Vida smještena je na južnim obrancima naselja Sevid. Crkva je posvećena sv. Vidu, po kojem je i samo mjesto Sevid dobilo ime. Najraniji podaci o Sevidu datiraju iz XIII. Stoljeća, dok se izravno crkva gotovo i ne spominje. Na samom lokalitetu malo je ostataka koji pripadaju crkvi, no pretpostavke su da su okolne ograde zidane od kamena crkve. U procesu je projekt obnove crkve sv. Vida.

 

             Crkva sv. Luke izgrađena je u Poljicima, nekadašnjem selu zvanom Rastinić. Ime Rastinić se spominje prvi puta polovinom 13 stoljeća, u darovnici u kojoj nasljednici stanovitog Vitače darivaju samostan sv. Dujma i sv. Nikole. Godinu njene gradnje nažalost ne znamo. Iznad vrata je isklesana kamena ploča s grbom trogirske obitelji Sobota. Unutrašnjost crkve je znatno preuređena. U apsidi se nalazi kameni oltar. Iako je 1996. godine obnovljena, i dalje se nadziru gotička obilježja iz doba kad je građena u 13. ili 14. stoljeću.

Poljica

          Poljica su turističko mjesto smješteno uz Jadransku magistralu u sastavu općine Marina, u Splitsko-dalmatinskoj županiji.  Poljica su razmjerno mlado naselje na sjevernoj obali marinskog zaljeva orijentirano prema turizmu i nude  široki raspon smještajne i ugostiteljske ponude za svačiji ukus. Ipak Poljičani nisu zapostavili poljodjelstvo i uzgoj vinove loze i maslina […]

Sevid

            Sevid je malo naselje u općini Marina smješteno na poluotoku u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Sevid je jedno od naselja u općini Marina koje, kao i većina malih dalmatinskih mjesta – i onih na obali i onih uvučenih u kopno – ne otkriva sve svoje draži olako, na prvi pogled. Da […]

Vinišće

          Vinišće je malo ribarsko i turističko mjesto smješteno u Splitsko-dalmatinskoj županiji oko 20 kilometara zapadno od grada Trogira. Vinišće se nalazi na poluotoku između Splita i Šibenika, 8km udaljeno od ceste Split-Šibenik, pa je prometno malo izolirano.                Naselje Vinišće se razvilo u dnu […]

Posts not found


 

 
 
 

Location

Marina, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top