Description

Date : 4. siječnja 2023.
Location : Livade, Hrvatska

         Livade su malo naselje u Istri u sastavu općine Oprtalj. Livade su smještene u srcu doline Mirne, okruženo prekrasnom Motovunskom šumom. Razvile su se prije stotinjak godina zahvaljujući pruzi “Parenzana” koja je vozila od Poreča do Trsta. Livade su u to vrijeme  bile prometno i trgovačko središte za vino, maslinovo ulje i druge poljoprivredne proizvode. Danas su Livade poznata je kao centar čuvenog istarskog bijelog tartufa, vrlo traženog i cijenjenog delicije.

        Ako posjetite Livade, imat ćete priliku upoznati i probati istarski bijeli tartuf, kao i druge visokokvalitetne istarske proizvode, poput vina, maslinovog ulja, sireva, meda i rakije. U listopadu, svakako posjetite “Tuberfest“, proslavu svega što je vezano uz tartufe, gdje možete sudjelovati u tartuf-tematskim aktivnostima i događanjima, te čak i pokušati pronaći tartufe posebno dresiranim psima.

        Dok ste u Livadama, možete istražiti i bogato kulturno naslijeđe sela posjećujući 17. stoljeće Crkvu sv. Ivana i Crkvu sv. Antuna Pustinjaka u susjednom selu Gradinje. Blaga klima i prirodno okruženje čine Livade savršenim mjestom za opuštanje i odmor, a ljubazni stanovnici sigurno će vas učiniti dobrodošlim.

      Nadamo se da ćete uživati u boravku u Livadama i svemu što ona nudi. Ne zaboravite ponijeti neke od ukusnih lokalnih proizvoda kao suvenir vašeg posjeta.


Izvor slika: Oprtalj.hr


*****  Ovdje može biti Vaša reklama *****

 
 
 

Location

Livade, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Lokrum, Dubrovnik, Hrvatska
  • Park prirode Žumberak – Samobo...
  • Jastrebarsko, Hrvatska
  • Bribir, Hrvatska
  • Ogulin, Hrvatska
Top