Description

Website: : Vidi website
Location : Morosini - Grimani Castle, Svetvincenat, Svetvinčenat, Hrvatska

         Kameni kaštel Morosini-Grimani je jedan od najsačuvanijih povijesnih spomenika u Istri, koji se nalazi u središtu Svetvinčenta i najveća je svetvinčenska građevina koja je već stoljećima simbol mjesta. Kaštel je građen u kasnom srednjem vijeku, ali ima izražene renesansne karakteristike, kao što su okrugle i kvadratne kule, prostrano dvorište i glavni ulaz s pokretnim mostom.

Kaštel je bio sjedište dviju moćnih venecijanskih obitelji, Morosini i Grimani, koje su oblikovale izgled i kulturu mjesta. Kroz povijest služio je kao obrambeni objekt i sjedište feudalne vlasti, a tijekom vremena prošao je kroz različite promjene i obnove.

           Kaštel Morosini-Grimani danas je značajna turistička atrakcija Istre, a nakon restauracije, postao je popularno mjesto za organiziranje raznih kulturnih događanja, koncerata, izložbi i kazališnih predstava. Također je popularno mjesto za organiziranje vjenčanja i drugih svečanosti. Očuvana arhitektura i okolna priroda čine ga atraktivnim odredištem za posjetitelje koji žele doživjeti povijest i ljepotu Istre.

Kaštel je danas mjesto održavanja raznih kulturnih i zabavnih događanja, kao što su Festival plesa i neverbalnog kazališta, Festival sira, Festival vina i drugi. U kaštelu možete razgledati zanimljive izložbe, predstave, koncerte i radionice, a možete se i upoznati s poviješću i legendama mjesta.

          Ako želite saznati više o kaštelu, i događajima koji se u njemu održavaju pogledajte web stranice Kaštela.


 

 

 
 
 

Location

Morosini - Grimani Castle, Svetvincenat, Svetvinčenat, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top