Description

Location : Jadranovo, Hrvatska

       Jadranovo je smješteno na sjevernom dijelu Jadranskoga mora, svega 9 km od centra Crikvenice i 25 od Rijeke. Jadranovo administrativno pripada Gradu Crikvenici.

Dugogodišnja turistička tradicija, gostoljubivi domaćini, prekrasna očuvana priroda i kristalno čisto more, ugodan smještaj u obiteljskim kućama, te bogata gastronomska ponuda tek su dio onog što vam Jadranovo može ponuditi.

        Povoljne klimatske prilike prostora Jadranova, kao i interesantna i povoljna morska lokacija privlačile su ljude u davna vremena. Najstariji utvrđeni tragovi naseobina potječu iz mlađeg kamenog doba (6500. – 4000. g. prije Krista).

U uvali Lokvišće nađen je velik broj razbijenih amfora, koje ukazuje na postojanje male luke i skladišta (proizvodnja vina i ulja). U VIII. i IX. st. ovaj prostor naseljavaju Hrvati pristigli s područja sjeverne Dalmacije.

U srednjemu je vijeku Jadranovo bio obalni posjed i luka kaštela općine Drivenik, čiji su stanovnici u kasnijim razdobljima izgradili brojne kuće oko crkve Sv. Jakova te time proširili mjesto.

U novijoj prošlosti (početak XX.st.) tadašnji Sv. Jakov izrazito je mjesto ribara i zidara, a od 1935. počinju pristizati prvi gosti. Od tada mjesto je postalo izrazita turistička destinacija s velikim brojem stalnih gostiju.


Izvor: TZ Crikvenica

 

 
 
 

Location

Jadranovo, Hrvatska
Write a Review

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top