For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
  • Jadranovo
  • Jadranovo
  • Jadranovo
  • Jadranovo
  • Jadranovo
Description
Date : 11. listopada 2020.
Location :Jadranovo, Hrvatska

       Jadranovo je smješteno na sjevernom dijelu Jadranskoga mora, svega 9 km od centra Crikvenice i 25 od Rijeke. Jadranovo aministrativno pripada Gradu Crikvenici.

Dugogodišnja turistička tradicija, gostoljubivi domaćini, prekrasna očuvana priroda i kristalno čisto more, ugodan smještaj u obiteljskim kućama, te bogata gastronomska ponuda tek su dio onog što vam Jadranovo može ponuditi.

        Povoljne klimatske prilike prostora Jadranova, kao i interesantna i povoljna morska lokacija privlačile su ljude u davna vremena. Najstariji utvrđeni tragovi naseobina potječu iz mlađeg kamenog doba (6500. – 4000. g. prije Krista).

U uvali Lokvišće nađen je velik broj razbijenih amfora, koje ukazuje na postojanje male luke i skladišta (proizvodnja vina i ulja). U VIII. i IX. st. ovaj prostor naseljavaju Hrvati pristigli s područja sjeverne Dalmacije. U novijoj prošlosti (početak XX.st.) tadašnji Sv. Jakov izrazito je mjesto ribara i zidara, a od 1935. počinju pristizati prvi gosti. Od tada mjesto je postalo izrazita turistička destinacija s velikim brojem stalnih gostiju.


Izvor: TZ Crikvenica

 ........ neki tekst ili reklama  .......

 
 
 
 


Location
Post your rating

Similiar Ads
Top