Description

Location : Dramalj, Hrvatska

         Dramalj je turističko mjesto koje se nalazi sjeverno od Crikvenice kojoj administrativno  pripada. Proteže se od Crnog mola (predio grada Crikvenice) do turističkog naselja Kačjak.

Nekada, malo ribarsko mjesto a danas je jedna od omiljenih turističkih destinacija s prekrasnom obalom, brojnim plažama s čistim i bistrim morem.

       Povijest Dramlja seže u antičko doba sve do 6. ili 7. stoljeća kada su tu obitavali Rimljani.  Na području Dramlja pronađeni su ostaci rimskih vila i drugih objekata.  Pretpostavlja se da je naselje nastao na trgovačkom putu kao sklonište i prenoćište za trgovce i pomorce.

        Zbog vrlo povoljnih klimatskih i geografskih uvjeta, potkraj 19. stoljeća turisti, planinari i lovci sve više počinju posjećivati Hrvatsko primorje, te tada počinje i intenzivniji razvoj Dramlja. Dramalj je izrastao u poznatu turističku destinaciju koju turisti sve češće odabiru za svoj odmor.

Danas je Dramalj izrazito turističko mjesto s privatnim vilama, brojnim novosagrađenim zgradama i apartmanima, nešto odmarališta i hotelske ponude. Na poluotoku Kačjaku nalazi se istoimeno turističko naselje s bungalovima, paviljonima, športsko-rekreacijskim centrom sa športskim terenima, disco-klubom, restaurantom s terasom s pogledom na otok Krk.

U Dramlju je nekoliko restauranata, tri trgovine i pošta. Mjesto ima također i Hrvatski narodni dom (Dom kulutre), gdje se ujedno nalazila i prva pučka knjižnica osnovana 1939. godine, a u zimskim su se mjesecima nekad održavale tradicijske maškarane večeri.

Tu su i prekrasne plaže, prekrasne plaže, nekoliko ih ima dodatne zabavne sadržaje, a na nekima se redovito održavaju kulturne i zabavne manifestacije, poput “Melodija s okusom mora”. Također, svake se godine u svibnju obilježavaju dani Svete Jelene sa svečanim euharistijskim slavljem na 22. svibnja, kada je blagdan zaštitnice župe.

       Dramalj će vas osvojiti svojim prirodnim ljepotama, kulturno-povijesnim sadržajima, sjajnim mogućnostima za rekreaciju i opuštenošću koja je neprocjenjiva u današnje vrijeme.


 

 
 
 

Location

Dramalj, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Drvenik Mali, Hrvatska
  • Drvenik Veli, Drvenik Veliki, ...
  • H4QF+8R Blizna Gornja, Hrvatska
  • svjetionik, otocic murvica, Lj...
  • Poljica, Hrvatska
Top