Description

Location : Ždrelac, Hrvatska

           Ždrelac je naselje na otoku Pašmanu, u sastavu istoimene općine administrativno pripada Zadarskoj županiji. Naziv je dobio po uskom prolazu, Ždrilu, a kojim su razdvojeni otok Ugljan i otoka Pašmana.  Preko morskog tjesnaca, koji razdvaja otoke Ugljan i Pašman, 1973. izgrađen je 210 m dugačak most, uz koji je veliko vikend naselje.  Ždralec je nastao oko crkve sv. Luke i proširilo se na nekoliko uvala i brežuljaka uključujući i novo naselje blizu mosta.

U mjestu je nekoliko prekrasnih plaža koje će ispuniti sva vaša očekivanja. Pogled s mosta ono je što se ne propušta. Ako dolazite morskim putem, u Ždrelcu možete potražiti vez na više malih privezišta, a glavna se lučica nalazi u centru mjesta.

Ždrelac nudi duge šetnje, bezbroj mogućnosti za trčanje i biciklizam, različite aktivnosti na moru te gastronomsko uživanje u ekološki uzgojenoj hrani. Posjetite i staru kamenu jezgru mjesta koja je svjedok autohtone kamene gradnje otoka Pašmana. Za one željne spoja morskog zraka i zelenila tu je borova šuma koja se nalazi nedaleko od centra. Jedan dan svakako nije dovoljan da biste posjetili i osjetili sve što vam ovo mjesto može pružiti, stoga budite spremni jer Ždrelac je mjesto koje osvaja.

Atraktivni prolaz Ždrelac i razvedena obala s lijepim pješčanim plažama čine ovo mjesto izuzetno privlačnim za odmor. Lijepe plaže i čisto more privlače turiste i vikendaše pa je Ždrelac omiljeno izletište Zadrana.


 

 
 
 

Video

Location

Ždrelac, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Čilipi, Hrvatska
  • Konavle, Hrvatska
  • beach Karmelska, Slano, Hrvatska
  • Franjevački samostan sv. Jeron...
  • Knežev Dvor, Slano, Uz dvor, S...
Top