Description

Location : Viganj, Hrvatska

         Viganj je mjesto na poluotoku Pelješcu, koje administrativno pripada općini Orebić u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Viganj je smješten u prostranoj uvali zapadno od rta Svetog Liberana. Viganj je smješten na jugozapadnom dijelu poluotoka Pelješca, 7 kilometara zapadno od Orebića, nasuprot Korčuli.
Iznad Vignja se nalaze zaseoci Basina, Kovačevići, Kraljevića selo, Šapetino selo, Podac i Dol. Na vrhu Sveti Ivan, gdje se nedaleko od puta nalazi i stara crkvica, a ispod nje ostatci topničkog položaj austro-ugarske mornarice. Na tom mjestu završava Pelješki kanal.

Mjesto je duge pomorske tradicije, u njemu postoji voćnjak i botanički vrt gdje uspijevaju voćke i biljke koje su donijeli pelješki pomorci.

          Viganj je okrenut jugu, i upravo je zbog takvog zemljopisnog položaja ima vrlo toplu i ugodnu mikroklimu te uz Hvar ima najviše sunčanih dana u godini.

         Viganj je svjetski poznato i vrlo popularno mjesto za ljude koji se bave sportovima na vodi, osobito jedrenje na dasci i kite-surf i mjesto domaćin različitim hrvatskim, europskim i svjetskim windsurf regatama, natjecanjima i prvenstvima. Planinari mogu  uživati u blagodatima brda Sveti Ilija odakle se proteže pogled na cijeli akvatorij južnog Jadrana. Postoji puno pogodnih staza za brdski biciklizam i treking, a ljubitelji flore i faune će doći na svoje.

         Viganj ima puno šljunčanih plaža a Šetnica Vignja – Kućišta duga je oko 4 kilometra i iznimno je lijepa i pogodna za vožnju bicikla, rolanje, ugodne šetnje i druženje u restoranima i beach barovima.


 

 
 
 

Location

Viganj, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Čilipi, Hrvatska
Top