Svjetsko prvenstvo u branju maslina

Description

Date : 17. prosinca 2022.
Location : POSTIRA - POLJOPRIVREDNA ZADRUGA, Ulica Strančica, Postira, Hrvatska

           Jedinstveni je događaj u svijetu koji se održava u Postirima, od 2017. godine. Manifestacija je to koja se održava u listopadu s ciljem promidžbe maslinarstva i svime što se veže uz njega. Zajedničkim snagama organiziraju je Turistička zajednica općine Postira, Poljoprivredna zadruga Postira, Općina Postira i Aldura sport d.o.o.

Događaj je ima za cilj promociju Postira kao maslinarske destinacije koja proizvodi u potpunosti prirodno, zdravo i visokokvalitetno maslinovo ulje poštujući stoljetnu tradiciju i visoke standarde kvalitete, osiguravajući time autentičan doživljaj turista i zdrav i ugodan život mještana. Po postirski rečeno, kod nas turizam i poljoprivreda idu ”šotobraco”.

Reprezentacijski timovi zemalja sudionica broje četiri člana (dva ženska člana i dva muška člana), a kategorije u kojima odmjeravaju snage su ručno branje i kviz o maslinarstvu. Osim natjecateljskog dijela, kroz sve dane održavanja prvenstva organiziraju se degustacije, izleti i zabavne večeri, kako bi se na najbolji način doživjela Postira, etno eko selo Dol, ali i sam otok Brač. Postira su do sada ugostila reprezentacije iz svih dijelova svijeta, a njihove uspomene postaju nezaboravne.


Izvor: TZO Postira


*****  Ovdje može biti Vaša reklama *****

 
 
 

Video

Location

POSTIRA - POLJOPRIVREDNA ZADRUGA, Ulica Strančica, Postira, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • ACI Marina Vodice, Vrulje, Vod...
  • Bell tower, 22233, Prvić Luka,...
  • Forum, Pula, Hrvatska
  • Makarska, Hrvatska
  • Sveti Lovreč, Hrvatska
Top