Description

Početak : 17. January 2023.
Završetak : 26. February 2023.
Website : Vidi website
Location : Rijeka, Hrvatska

          Riječki karnevala počinje 17. siječnja na Antonju i završava se na Pepelnicu. Uvod u sve maškarane ludosti je svečana primopredaja ključeva Grada maškarama i izbor Kraljice Riječkog karnevala, a zatim slijede brojne zabave i manifestacije pod maskama. Najmlađima je namijenjen Dječji maškaran povorak, a sublimacija svega je  Međunarodna karnevalska povorka.

Međunarodna karnevalska povorka kruna je karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Uz to, bit će organiziran i Maškaran auto-rally Pariz – Bakar, boardanje u centru grada, humanitarni maškaran bal i još mnogo toga. Stoga pozivamo vas sve da dođete na Riječki karneval i da budete ono što želite!

O karnevalu

           Međunarodni riječki karneval, obnovljen 1982. godine, u najboljem je svjetlu nastavio višestoljetnu tradiciju maškaranja u primorskim krajevima Hrvatske i uzdigao Grad na Rječini među najznačajnije europske karnevalske gradove. Riječki karneval je postao tradicionalna manifestacija, a Međunarodna karnevalska povorka samo je jedan od programa. Svake godine okuplja sve veći broj sudionika i publike iz zemlje i inozemstva.

Organizatori Riječkog karnevala nastoje da stvaraju nove doživljaje, nove fešte, nove maske i nova vremena, prilagođene današnjim uvjetima. Međunarodna karnevalska povorka smotra je tradicijskih i urbanih karnevalskih grupa, koje djeluju kao udruge građana i svojom maskom nastoje dati osvrt na aktualne društvena događaje.

Riječki karneval predstavlja jedinstvenu kombinaciju europskog građanskog karnevala temeljenog na povijesnim i kulturnim običajima i elementima folklora i mitologije. Budite što želite i dođite u Rijeku na karneval – gdje uvijek možete biti ono što želite!


 

 
 
 

Video

Location

Rijeka, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Čilipi, Hrvatska
  • Konavle, Hrvatska
  • beach Karmelska, Slano, Hrvatska
  • Franjevački samostan sv. Jeron...
  • Knežev Dvor, Slano, Uz dvor, S...
Top