Description

Website: : Vidi website
Location : Pučišća, Hrvatska

    Pučišća su općina u Hrvatskoj, na otoku Braču. Naselje je smješteno na sjevernoj obali otoka Brača, sa više od 1700 stanovnika, uz Supetar, najveće su bračko naselje nepatvorenih mediteranskih obilježja, čiji bijeli krovovi stvaraju pravi ambijentalni ugođaj.

    Pučišća su naselje nastalo na kamenu, po kamenu i od kamena. Ovdje je kamen početak i kraj, mjera svih stvari.  Ime su dobila od pohrvaćene latinske riječi puteus (puč), koja znači studenac koji se nalazio u današnjim Solinama gdje se miješa slana i slatka voda (bočata).

Pučišća su idealno mjesto za odmor ako želite pobjeći od gradskih gužvi i opustiti se i uživati u  prelijepoj prirodi tijekom cijele godine.

U Pučišćima možete uživati kupajući se na predivnim plažama u kristalno-bistrom moru, uživati u domaćoj spizi, poznatim bračkim specijalitetima, bračkoj janjetini, domaćem vinu, vrhunskom maslinovom ulju…

Ukoliko preferirate aktivnog odmora, u Pučišćima, te u neposrednoj blizini samog mjesta idealni su uvjeti za biciklizam, jedrenje na dasci, paragliding, skijanje na moru, ronjenje …


 

 
 
 

Location

Pučišća, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top