Description

Date : 12. listopada 2020.
Location : Nerezine, Hrvatska

        Nerezine su priobalno mjesto smješteno podno brda Osoršćice na sjevernom dijelu na otoku Lošinju.  Mjesto se postupno iz težačke i pastirske jezgre razvilo u ribarsko i pomorsko naselje s brodogradilištem poznatim po svojim majstorima i izradi brodova od drva, a danas sve više postaje turističko mjesto.

        Mjestom dominira zvonik franjevačke crkve sa samostanom (XV. st.). Unutrašnjost crkve krije sakralna umjetnička djela među kojima se svojom ljupkošću ističe slika Bogorodice s djetetom, nepoznatog venecijanskog slikara iz XV. st. Glavno središte mjesta je Trg studenac na kojem se održavaju brojnih kulturno – folklornih događanja.

Ljubiteljima aktivnog odmora preporučujemo da se svakako vrijedi popeti na Osorčicu i da ne propuste  Nerezinske ljetne igre i nerezinsku regatu tradicijskih barki.

       Dva turistička naselja, dva kampa, dva nova malena obiteljska hotela, kao i velik broj privatnih soba i apartmana nude ugodan smještaj, a restorani odličnu kuhinju.

       Na raspolaganju su vam prekrasne plaže, od kojih su najpoznatija šljunčana plaža Ridimutak samo 1 km od Nerezina te plaža Galboka koja je samo 500 m udaljena od centra mjesta. Plažu Galboka u Nerezinama krasi predivna borova šuma pa je popularna međuobiteljima s djecom, a tu su i brojne skrovite uvale ako želite više mira.*****  Ovdje može biti Vaša reklama *****

 
 
 

Location

Nerezine, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Grand Hotel Brioni Pula, A Rad...
  • Vižinada, Hrvatska
  • Materada, Poreč, Hrvatska
  • Poreč, Hrvatska
  • Kotli, Hrvatska
Top