For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
  • Nerezine, Lošinj
  • Nerezine, Lošinj
  • Nerezine, Lošinj
  • Nerezine, Lošinj
  • Nerezine, Lošinj
Description
Date : 12. listopada 2020.
Location :Nerezine, Hrvatska

        Nerezine su priobalno mjesto smješteno podno brda Osoršćice na sjevernom dijelu na otoku Lošinju.  Mjesto se postupno iz težačke i pastirske jezgre razvilo u ribarsko i pomorsko naselje s brodogradilištem poznatim po svojim majstorima i izradi brodova od drva, a danas sve više postaje turističko mjesto.

        Mjestom dominira zvonik franjevačke crkve sa samostanom (XV. st.). Unutrašnjost crkve krije sakralna umjetnička djela među kojima se svojom ljupkošću ističe slika Bogorodice s djetetom, nepoznatog venecijanskog slikara iz XV. st. Glavno središte mjesta je Trg studenac na kojem se održavaju brojnih kulturno – folklornih događanja.

Ljubiteljima aktivnog odmora preporučujemo da se svakako vrijedi popeti na Osorčicu i da ne propuste  Nerezinske ljetne igre i nerezinsku regatu tradicijskih barki.

       Dva turistička naselja, dva kampa, dva nova malena obiteljska hotela, kao i velik broj privatnih soba i apartmana nude ugodan smještaj, a restorani odličnu kuhinju.

       Na raspolaganju su vam prekrasne plaže, od kojih su najpoznatija šljunčana plaža Ridimutak samo 1 km od Nerezina te plaža Galboka koja je samo 500 m udaljena od centra mjesta. Plažu Galboka u Nerezinama krasi predivna borova šuma pa je popularna međuobiteljima s djecom, a tu su i brojne skrovite uvale ako želite više mira.


 

 ........ neki tekst ili reklama  .......

 
 
 
 


Location
Post your rating

Similiar Ads
Top