Istarski festival pašte, Žminj

Description

Location : Žminj, Hrvatska

       Istarski festival pašte je zabavna i edukativna gastro – manifestacija koja se održava u pravilu zadnjeg vikenda u lipnju. Zad kaštela, pod krošnjom stabala, u Žminju od 18 h na dalje, u subotu i nedjelju, okupljaju se ljubitelji domaće tjestenine.

        Iz velike kuhinje na otvorenom šire se mirisi domaćeg šuga, tartufa, povrća, ribe i svega što se s paštom može kombinirati. Naime, vrsni kuhari i njihovi timovi, po promotivnim cijenama, posjetiteljima nude slatke i slane menije poput: fuža s pršutom i rukolom, makaruna sa škorupom, makaruna u pašticadi od boškarina, raviola s gamberima i tikvicama, raviolima s vrganjima i kremom od parmezana, njokima s čokoladom i preljevom od tartufa ili labinskih krafa s redukcijom muškata.

       Za ljubitelje tradicionalne kuhinje pripremaju se primjerice: makaruni s maslacem, kušom (kaduljom) i pršutom ili kuhani kiseli kupus s boškarinom. U rustikalno uređenom eksterijeru, gosti uživaju na balama sijena, uz svjetlost fenjera i zvukove bendova koji izvode jazz, pop i rock klasike. Na raspolaganju su im edukativna predavanja, a uvijek vezana uz paštu, proizvodnju pašte ili pak namirnice koje se u pripremi pašte koriste. Više od trideset izlagača, iz svih djelova Hrvatske, nudi pršut, vina, ulja, sireve, kolače, sladolede, džemove, suvenire, prirodnu kozmetiku i sl.

    Ovu manifestaciju posjećuje do osam tisuća gostiju, a izgleda kako magnet predstavlja ležerna atmosfera, dobra hrana po pristupačnoj cijeni, ljetno nebo, nenametljiva glazbena kulisa i hladna domaća alkoholna ili bezalkoholna kapljica.


Izvor: TZ Žminj

 

 
 
 

Location

Žminj, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Čilipi, Hrvatska
Top