Description

Location : Dvornica, Hrvatska

Dvornica je smještena 8,5 km istočno od Rogoznice, sa zapadne strane nastavlja se na Zatoglav i proteže se kopnenim putem do uvale Sićenica na istoku. Nalazi se na 91 m nadmorske visine pa je idealna za ljubitelje zahtjevnih biciklističkih staza i šetače koji vole mir i netaknutu prirodu.

Dvornica je naselje u općini Rogoznica za koje je karakterističan veliki broj zaseoka sa mnoštvo stoljetnih kamenih kuća koje su svjedoci tradicionalnog načina življenja toga kraja od davnina do današnjeg dana.

U blizini naselja nalaze se dva bunara koji su u narodu poznati pod nazivom “Rimski ” bunari. Kružnog su oblika promjera pet-šest metara, veoma duboki, a obzidani su metodom suhozida. Prema predaji postojali su još u vrijeme starih Rimljana, a voda se koristila za piće. Bunari su bili i sastajalište mladosti, djevojke bi išle pod vodu, a mladići bi im došli u društvo i tu su se mnogi i zaljubili. Pored bunara, nalazi se velika lokva koja je za razliku od bunara služila za napajanje stoke.

U centru mjesta ima supermarket, a za goste željne nešto aktivnijeg odmora susjedno naselje Kanica cca. 1km , koje pored uživanja na šljunčanim plažama nudi ronjenje, ribolov, skijanje na vodi, može se iznajmiti pedalina i kajak te mogućnost vožnje brodom (taxi brod).


Izvor: TZ Rogoznice

 

 
 
 

Location

Dvornica, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Čilipi, Hrvatska
Top