Description

Date : 1. prosinca 2021.
Location : Beli, Hrvatska

       Udruga Volim Beli započela je 2011. godine s organizacijom festivala glazbe, kulture i plesa „Bejski tanac“. To je dvodnevna kulturno-umjetnička manifestacija koja povezuje otočane i turiste, staro i mlado, a održava se u mjestu Beli, središtu Tramuntane, na sjevernom dijelu otoka Cresa.
Sudionici festivala dolaze s otoka Cresa, iz drugih dijelova Hrvatske te Slovenije i Italije. Redoviti gost Bejskog tanca je istarski glazbenik Livio Morosin, jedan od najboljih autora domaće pop rock i etno scene. U Belom su nastupale domaće klape i mažoretkinje, plesne skupine i razni performeri: riječka multimedijalna umjetnica Tajči Čekada, akrobati iz zagrebačke skupine Traumatic Arts, talijanska grupa Officine artistiche sa svojim egzotičnim ritmovima, te mađioničari. Održavane su likovne radionice i plesni maratoni, biran najbolji kolač, te se zabavljalo uz tradicionalne zabavne igre. Jedna od njih bila je i Bejska igra – potraga za dijelovima slagalice raspoređenima širom Belog.

Za vrijeme trajanja manifestacije, na posebno uređenim štandovima, dostupna je ponuda autohtonih proizvoda, hrane, pića i suvenira, a redovito se tu mogu naći filcani proizvodi udruge Ruta sa Cresa.

       Bejski tanac samo je jedno od događanja koje organizira udruga Volim Beli s ciljem da oživi i oplemeni prostor na kojem danas obitava samo mali dio stanovništva koje je do pred nekoliko desetaka godina naseljavalo Beli i Tramuntanu. Brojni su volonteri, najčešće mladi porijeklom iz Belog u kojem provode ljetne mjesece, koji pod okriljem te mlade udruge organiziraju razna događanja, od ekoloških akcija u prirodi, do dočeka nove godine na malom trgu u središtu mjesta.


Izvor: TZ Cres


*****  Ovdje može biti Vaša reklama *****

 
 
 

Location

Beli, Hrvatska
Write a Review

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • ACI Marina Vodice, Vrulje, Vod...
  • Bell tower, 22233, Prvić Luka,...
  • Forum, Pula, Hrvatska
  • Makarska, Hrvatska
  • Sveti Lovreč, Hrvatska
Top