Description

Website : Vidi website
Location : Istarska sabornica, Poreč, Hrvatska

          Porečki Annale najstarija je hrvatska skupna likovna izložba suvremene umjetnosti koja se neprekidno održava od 1961., prikazuje stanje suvremene likovne umjetnost na domaćoj i međunarodnoj sceni, tematskog je karaktera, a izbornik stručan i svake godine novi.

         Neke od tema Annala bile su: Umjetnost i grad, Tendencije suvremenog pejsaža, Prema minimalnom, Mistifikacija, a od prisutnih autora možemo istaći: Andyja Warhola, Josepha Beuyusa, Aleksandra Srneca, Ivana Picelja, Dušana Džamonju, Vanessu Beecroft, Dalibora Martinisa i ostale.

        Uz bogat i snažan opus promotivnog i tiskanog materijala te prisutne medijske istupe (HTV, dnevne tiskovine, stručni časopisi), Annale danas ima status etablirane godišnje suvremene izložbe.

       Organizira se u elitnom terminu, tijekom ljetnih mjeseci, u samom vrhu ljetne sezone. Osim ostalih, zadaća Annala jest da se struka, mediji, ali i publika, upoznaju sa suvremenom umjetnošću koja svakodnevno konotira i eksperimentira u potpuno novim jezgrama, temama i oblicima. Izložba je povremeno gostovala i u stranim državama gdje je na pravi način promovirala kulturnu ponudu grada Poreča i Hrvatske, te je precizno i jasno svojim postavom davala kritički osvrt na trend i sukus suvremene umjetnosti.


 

 
 
 

Location

Istarska sabornica, Poreč, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
nikoowp
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Čilipi, Hrvatska
Top