Description

Location : Volosko, Opatija, Hrvatska

          Volosko je malo ribarsko i turističko mjesto smješteno na Kvarneru, oko 2 kilometra sjeverno od centra Opatije. Ime mjesta potječe od imena slavenskog boga Velesa. Prvi put se spominje još 1543. godine, a u prošlosti je služilo kao luka za brodove svih veličina i bilo glavna luka grada Kastva. Godine 1860. postaje neovisna općina, sve do 1932. kada postaje dio grada Opatije.

        U vrijeme prije nego što je Opatija postala popularno turističko odredište, Volosko je bilo administrativno i trgovačko središte područja. Danas je izgubilo dio svoje važnosti, ali i dalje odiše šarmom kao slikovito obalno mjesto i utočište za umjetnike i one koji traže mir.  Nešto  je posebno u pogledu na otvoreno more s vrha vološćanske rive.

       Volosko je poznato po svojim restoranima i tavernama s vrhunskim ocjenama koji pozivaju goste svojim ukusnim mirisima. Volosko je ulaz u prekrasnu priču po imenu Lungomare, popularna opatijska šetnica koji vodi sve do Lovrana. Posjetitelji plaže su redoviti gosti u ovom ribarskom mjestu jer im tamo uvijek stoji na raspolaganju plaža  Crnikovica.  Popijte kavu na lijepoj vološćanskoj rivi i uživajte u  pogledu spretne ribare kako uplovljavaju u luku.

       Dok hodate kroz uske ulice stare jezgre Voloska, susrest ćete spomenik koji nas podsjeća da je Andrija Mohorovičić, svjetski poznati znanstvenik i otkrivač Mohorovičićeve diskontinuitete koja odvaja Zemljinu koru od njezina plašta, rođen u kući na početku šetališta Lungomare.

      Danas je Volosko sinonim za dobru gastronomiju – od tipičnih Taverna i ribarnica u kojima se mogu uživati u lokalnim specijalitetima, do vrhunskih restorana koji su pronašli svoje mjesto u najprestižnijim svjetskim vodičima za gurmane – sve ovo i više može se pronaći u Volosku. Otkrijte gastronomske užitke, naučite tajne ribarstva i opustite se na terasi ugodnog kafića uz more. Dopustite da vas Voloska očara i osvoji!


Izvor: TZG Opatije

 

 
 
 

Location

Volosko, Opatija, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top