Description

Location : Tučepi, Hrvatska

Tučepi su poznato turističko odredište srednje Dalmacije smješteno u podnožju planine Biokovo na Makarskoj rivijeri.  Sa svojim jedinstvenim položajem, Tučepi nudi brojne mogućnosti kako kvalitetno provesti odmor.

        Tučepi svojim gostima nudi bogate gastronomske užitke u svojim hotelima, restoranima i vinskim podrumima. Oni koji su zainteresirani za aktivni odmor mogu odabrati razne vodene sportove ili neke druge sportske sadržaje. Blizina Biokova pravi je luksuz za planinare i za sve one koji vole šetati u prirodi.

        Tučepi su poznati po najdužoj plaži na Makarskoj Rivijeri (više od 3 km) uz koju se nalazi prekrasna šetnica u aleji borova. Dan općine Tučepi slavi se na blagdan Sv. Ante, 13. lipnja, a sve do kraja mjeseca održavaju se tradicionalni susreti dalmatinskih klapa.

Povijest

        Tučepi se prvi put spominju u ‘Kreševskoj povelji’ 1434. godine. U blizini hotela ‘Neptun’ je crkvica Sv. Jurja iz 13. stoljeća, sagrađena na temeljima rimske ‘villae rusticae’ is 2. stoljeća. Legenda kaže da je kod nje sahranjen mletački dužd Petar Kandiano nakon izgubljene pomorske bitke s Neretljanima i Omišanima kod Makarske, 887. godine. Sačuvane su i tri obrambene kule podno Biokova, iz 18. stoljeća: Kula Šarića, Bušelića i Lalića, u istoimenim naseljima koje su služile za obranu od turskih napada. Zbog prekrasnog pogleda, domaćih kulinarskih specijaliteta i kvalitetnih vina turisti često posjećuju zaseoke u Gornjim Tučepima.


 

 
 
 

Location

Tučepi, Hrvatska
Write a Review

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Čilipi, Hrvatska
  • Konavle, Hrvatska
  • beach Karmelska, Slano, Hrvatska
  • Franjevački samostan sv. Jeron...
  • Knežev Dvor, Slano, Uz dvor, S...
Top