Description

Location : Špilja vrelo, Fužine, Hrvatska

        Špilja Vrelo u Fužinama otkrivena je slučajno pedesetih godina prošloga stoljeća kod izgradnje akumulacijskog jezera Bajer. Starost joj se procjenjuje na 3,5 – 4 milijuna godina.

Iako je dugačka samo 300 metara, izuzetno je lijepa i bogata špiljskim ukrasima. Osobitu vrijednost špilji daje joj voda – na samo pedesetak metara nalazi se prekrasan gorski izvor, jezero i ponor koji je čine posebno atraktivnom. Bistar i hladan gorski potok je iz porječja rijeke Ličanke i u izrazito kišnim razdobljima poplavljuje špilju.

      Špilju Vrelo zbog svojih ljepota često nazivaju i “Postojna u malom”. Špilja je uređena za posjete i obnovljena novom rasvjetom i pješačkom stazom s mostićima 1998. godine. Zbog blage konfiguracije terena, bez ijedne stepenice, jedina je turistički uređena špilja u Europi koju mogu posjetiti svi uzrasti, djeca, stariji pa čak i invalidi u kolicima.

Špilja je u potpunosti ravna, nema niti jedne stepenice te je pogodna za posjetitelje svih dobnih uzrasta. Obilazak je omogućen osobama sa invaliditetom. Temperatura u špilji je 8 stupnjeva pa molimo posjetitelje da ponesu prikladnu odjeću. Obilazak s vodičem traje oko 20 minuta

Ulazak za organizirane grupe (više od 10 osoba) osiguravamo i izvan radnog vremena prema prethodnom dogovoru.  Najava grupa vrši se na mail:tourist.info.fuzine@gmail.com najmanje tri dana prije dolaska.

Kontakt: +385/(0)91/183-5000


Izvor: TZ Fužine

 

 
 
 

Location

Špilja vrelo, Fužine, Hrvatska
Write a Review

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Čilipi, Hrvatska
  • Konavle, Hrvatska
  • beach Karmelska, Slano, Hrvatska
  • Franjevački samostan sv. Jeron...
  • Knežev Dvor, Slano, Uz dvor, S...
Top