Description

Location : Rogač, Hrvatska

          Rogač je mjesto i luka na otoku Šolti,  nalazi se na sjevernoj obali otoka, na najispupčenijem dijelu otoka, na 43° 24′ sjeverne zemljopisne širine i 16° 18′ istočne zemljopisne dužine.

Rogač je glavna luka na Šolti, i najveći dio trajektnog i katamaranskog prometa od Šolte prema Splitu ide preko Rogača. U tom svojstvu su i ispostava Lučke kapetanije Split. S ostatkom otoka je povezan autobusnim linijama i taksijem.

Rogač je najstarije primorsko naselje na otoku, nastao je kao luka najvećeg mjesta, Grohota. Unatoč stalnoj naseljenosti kroz stoljeća, broj stanovnika nije nikad mnogo se povećavao, zbog   stalne opasnosti od gusarskih napada i zbog činjenice da su dosta udaljeni od polja.

         Danas je Rogač glavna i jedina luka na otoku, vaša polazišna točka u kojem god pravcu usmjerili svoje istraživanje otoka. U vrijeme dolazaka i odlazaka trajekata, posebno ljeti, Rogač je prepun gostiju i mještana koji žure na svoje destinacije. Zahvaljujući predivnoj prirodi, plažama, središnjoj poziciji i odličnoj prometnoj povezanosti, Rogač je postao destinacija sama za sebe. Idealan je za odmor ukoliko želite istraživati čitav otok tijekom svog odmora, a ipak u neposrednoj blizini imati predivne plaže sa kristalnim morem, prirodu i tišinu.


 

 
 
 

Location

Rogač, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Čilipi, Hrvatska
  • Konavle, Hrvatska
  • beach Karmelska, Slano, Hrvatska
  • Franjevački samostan sv. Jeron...
  • Knežev Dvor, Slano, Uz dvor, S...
Top