Description

Location : Ražanj, Hrvatska

        Ražanj je naselje smješteno u dubokom zaljevu 12 km jugoistočno od Rogoznice. Ražanj je tradicionalno bio manje ribarsko mjesto, a početkom 70-tih godina 20. stoljeća započinje gradnja vikendica pa se njegovo priobalje počelo turistički razvijati i danas obuhvaća novije dijelove naselja poznate pod nazivima Ljoljinica, Mezaroca i Varoš koji sa starim dijelom čine jednu cjelinu. Obzirom da je udaljeno od glavne ceste (6-7 km od magistrale u Podorljaku) i zaštićeno brdovitim područjem, naselje Ražanj sačuvalo je svoj miran, dalmatinski ambijent.

Turistima je na raspolaganju velik izbor plaža: najveći broj plaža su stjenovite s dijelovima obuhvaćenim betonskim terasama, a za obitelji s djecom zbog plitkog mora najpogodnija je šljunčana plaža oko rta Varoš. U centru mjesta nalazi se market, caffe bar, restoran, info punkt pored kojeg se smjestila mala tržnica s ponudom sezonskog voća, povrća i svježe ribe ovog tradicionalnog turističkog mjesta

Iznad naselja smješteno je brdo Movar s čijeg vrha se pruža predivan panoramski pogled na cijeli rogoznički akvatoriji i šire. Na rtu Movar nalazi se zavjetna kapelica sv. Ante sagrađena krajem XVIII.st. (za bogat ribarski ulov) gdje se svake godine na 13.06. održava misa s početkom u 09:00 h. Kapelici se može pristupiti kopnenim putem makadamskom stazom kao i morskim putem.

U blizini uvale za ljubitelje aktivnog odmora postoji biciklistička staza, a u susjednoj Stivašnici na raspolaganju je športsko igralište za košarku i mali nogomet, boćalište. Od Ražnja u ljetnim mjesecima svakodnevno prometuje redovna brodska linija za Rogoznicu koja je udaljena svega 2 km morskim putem i koja nudi brojne dodatne kulturno-zabavne i sportske sadržaje, između ostalog i cjelodnevne izlete za NP Krku i NP Kornati (postoji mogućnost transfera i od samog Ražnja) kao i panoramske vožnje, taxi boat vožnju do Primoštena, a po dogovoru i na susjedne otoke, otočiće i hridi.


Izvor: TZ Rogoznice

 

 
 
 

Video

Location

Ražanj, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Čilipi, Hrvatska
Top