Description

Date : 23. siječnja 2022.
Location : Premuda, Hrvatska

        Premuda je otok i istoimeno naselje u hrvatskom dijelu Jadranskog mora i pripada zadarskom otočju. Otok Premuda dug je 9 km i do 1 km širok a zauzima površinu od oko 9,2 km². Nalazi se jugo-zapadno od otoka Silbe i sjeverozapadno od otoka Škarde, te je najzapadniji otok koji pripada zadarskim otocima. Otok je obrastao crnikom i niskim raslinjem, te maslinama koje se u zadnje vrijeme sve više uređuju. Premuda ima dvije luke, sjevernu Loza i južnu u kojoj je sagrađeno novo trajektno pristanište Krijal.

Premuda je povezana svakodnevnom brzom brodskom vezom sa Zadrom te u zimskom razdoblju triput tjedno trajektom (ljeti svakodnevno). Na otoku postoji određen broj apartmana i soba za iznajmljivanje pa se broj turista iz godinu u godinu povećava.

Premuda je također atraktivna destinacija nautičarima i roniocima. U blizini Premude postoje mnogobrojne atraktivne lokacije za ronjenje, kao što je popularna „katedrala”, sustav špilja koji očarava svojom ljepotom. Olupina broda Szent Istvan dostupna je samo najiskusnijim roniocima.*****  Ovdje može biti Vaša reklama *****

 
 
 

Video

Location

Premuda, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Bribir, Hrvatska
  • Ogulin, Hrvatska
  • ACI Marina Vodice, Vrulje, Vod...
  • Bell tower, 22233, Prvić Luka,...
  • Forum, Pula, Hrvatska
Top