Description

Location : Premuda, Hrvatska

        Premuda je otok i istoimeno naselje u hrvatskom dijelu Jadranskog mora i pripada zadarskom otočju. Otok Premuda dug je 9 km i do 1 km širok a zauzima površinu od oko 9,2 km². Nalazi se jugo-zapadno od otoka Silbe i sjeverozapadno od otoka Škarde, te je najzapadniji otok koji pripada zadarskim otocima. Otok je obrastao crnikom i niskim raslinjem, te maslinama koje se u zadnje vrijeme sve više uređuju. Premuda ima dvije luke, sjevernu Loza i južnu u kojoj je sagrađeno novo trajektno pristanište Krijal.

Premuda je povezana svakodnevnom brzom brodskom vezom sa Zadrom te u zimskom razdoblju triput tjedno trajektom (ljeti svakodnevno). Na otoku postoji određen broj apartmana i soba za iznajmljivanje pa se broj turista iz godinu u godinu povećava.

Premuda je također atraktivna destinacija nautičarima i roniocima. U blizini Premude postoje mnogobrojne atraktivne lokacije za ronjenje, kao što je popularna „katedrala”, sustav špilja koji očarava svojom ljepotom. Olupina broda Szent Istvan dostupna je samo najiskusnijim roniocima.


 

 
 
 

Video

Location

Premuda, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top