Description

Website: : Vidi website
Location : Pašman, Hrvatska

          Na otoku Pašmanu se nalazi i istoimeno naselje koje je smješteno preko puta otočića Babca u pašmanskom kanalu. Ono se smjestilo po sredini otoka, a krase ga dvije prekrasne pješčane plaže (Lučina i Jasenice), otočići Komornik, Babac i Muntan, duga šetnica uz more te stara kamena jezgra koja je uspomena na davna vremena. Većina od dvije tisuće stanovnika bavi se tradicionalno ribarstvom, poljodjelstvom, i turizmom.

S obale se pruža nezaboravan pogled na brojne, uglavnom nenastanjene otočiće koje je najbolje otkrivati vlastitim brodom ili jedrilicom. U samom Pašmanu  mjestu se nalaze dvije pješčane plaže i nekoliko lučica sa sigurnim vezovima.

Ako dolazite morskim putem, Pašman nudi sigurnu lučicu za vezanje brodova. Mjesto je to koje osvaja ljepotom svojeg krajolika, a prvi put ga spominje davne 1067. godine kralj Petar Krešimir IV. pod imenom “Postimana”.

Ukoliko ste spremni za odmor tokom kojeg ćete oživjeti sva svoja osjetila, ne propustite posjetiti Pašman. Čekaju vas degustacije autohtonih jela, domaći proizvodi, zabava, čisto more, duge šetnje, rekreacija i biciklistička staza, a za avanturiste i istražitelje preporučamo posjet Bobića špilji u uvali Soline i špilji Mariščica.

        Mali Pašman se nalazi nedaleko samog mjesta Pašman, a zanimljivo je po tome što je jedino mjesto na otoku koje se ne nalazi uz more. Dovoljno je blizu, a opet dovoljno daleko da uživate u njegovom posebnom šarmu i autohtonosti. Stoga, ukoliko se zaželite zelenila i odmora u skladu s prirodom, u Malom Pašmanu ćete to sigurno i pronaći. Krasi ga crkvica svetog Roka iz 1631. godine.


Izvor: TZ Pašman

 

 

 
 
 

Video

Location

Pašman, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top