Description

Date : 22. prosinca 2021.
Location : Njivice, Hrvatska

         Njivice, mjesto nedaleko od Omišlja, uvijek su bile u sastavu omišaljskog kaštela, a danas Općine Omišalj. Nekada malo ribarsko naselje a danas je poznato turističko sjecište gostiju iz svih krajeva Svijeta. Mjesto je vjerojatno bilo naseljeno još u antičko vrijeme u pisanim izvorima prvi put se spominju 1474. godine u darovnici kneza Ivana sedmog Frankopana.

       Proteklih je stoljeća to bilo malo krčko selo čiji su se stanovnici uglavnom bavili ribarstvom, maslinarstvom i stočarstvom, te iskorištavanjem šuma. Kuće uz samu obalu mora, brodići i ribarske mreže, „kašete“ pune riba, stoljećima su bili prepoznatljiva slika Njivica.

Godine 1930. izgrađen je hotel “Luka” (današnji Jadran) i villa Dinka, što se smatra početkom turizma u Njivicama. Lijepe plaže, izuzetno plavo more, obilje hladovine i blaga klima, uz izvanredne smještajne kapacitete, osnovne su osobine koje privlače goste, a Njivice pretvara u sve poznatije turističko središte.

         Nedaleko od Njivica nalazi se Jezero, jedno od dvaju na otoku, nekada je bilo ribolovno područje, ali već niz desetljeća uređeno je kao izvorište pitke vode.


 

 

 


*****  Ovdje može biti Vaša reklama *****

 
 
 

Location

Njivice, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • ACI Marina Vodice, Vrulje, Vod...
  • Bell tower, 22233, Prvić Luka,...
  • Forum, Pula, Hrvatska
  • Makarska, Hrvatska
  • Sveti Lovreč, Hrvatska
Top