Description

Location : Njivice, Hrvatska

         Njivice, mjesto nedaleko od Omišlja, uvijek su bile u sastavu omišaljskog kaštela, a danas Općine Omišalj. Nekada malo ribarsko naselje a danas je poznato turističko sjecište gostiju iz svih krajeva Svijeta. Mjesto je vjerojatno bilo naseljeno još u antičko vrijeme u pisanim izvorima prvi put se spominju 1474. godine u darovnici kneza Ivana sedmog Frankopana.

       Proteklih je stoljeća to bilo malo krčko selo čiji su se stanovnici uglavnom bavili ribarstvom, maslinarstvom i stočarstvom, te iskorištavanjem šuma. Kuće uz samu obalu mora, brodići i ribarske mreže, „kašete“ pune riba, stoljećima su bili prepoznatljiva slika Njivica.

Godine 1930. izgrađen je hotel “Luka” (današnji Jadran) i villa Dinka, što se smatra početkom turizma u Njivicama. Lijepe plaže, izuzetno plavo more, obilje hladovine i blaga klima, uz izvanredne smještajne kapacitete, osnovne su osobine koje privlače goste, a Njivice pretvara u sve poznatije turističko središte.

         Nedaleko od Njivica nalazi se Jezero, jedno od dvaju na otoku, nekada je bilo ribolovno područje, ali već niz desetljeća uređeno je kao izvorište pitke vode.


 

 

 

 

 
 
 

Location

Njivice, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Čilipi, Hrvatska
  • Konavle, Hrvatska
  • beach Karmelska, Slano, Hrvatska
  • Franjevački samostan sv. Jeron...
  • Knežev Dvor, Slano, Uz dvor, S...
Top