Description

Location : Nečujam, Hrvatska

           Nečujam je naselje na otoku Šolti nastalo izgradnjom vikendica i hotela. Administrativno pripada Općini Šolta. Smjestio se u najvećem zaljevu na Šolti i najmlađe je mjesto na otoku koje gravitira centralnoj plaži iznad koje je veliko apartmansko naselje.

Nečujam je po mnogima najljepša uvala otoka Šolte sačinjena od ukupno osam draga: Bok Supetra, Šumpjivina, Podkamenica, Maslinica, Tiha, Bok od rata, Piškera i Supetar.

Izgradnjom modernih vikendica i turističkog naselja, Nečujam postaje moderno turističko mjesto, no jedna stvar kroz stoljeća ostaje nepromijenjena, a to je naziv samog mjesta. Latinski naziv Vallissurda ili gluha uvala dolazi iz same veličine nečujamske uvale, koja je u stanju svaki zvuk sakriti i pretvoriti ga tek u sitni šapat. Prekrasne plaže s obje strane uvale i u nečujamskim valama te duga šetnica očarat će vas u bilo koje doba godine, a za vrijeme ljetnih vrućina rashladite se u prozirnom, čistom moru i odmorite u sjenci borove šume. Prekrasna priroda čini ovo mjesto rajskim.

Njegova tišina i zelena ljepota bili su inspiracija velikim hrvatskim pjesnicima, Marku Maruliću i Petru Hektoroviću. Kuća u kojoj je boravio Marko Marulić još uvijek stoji u samom centru mjesta.


Izvor: TZO Šolta

 

 
 
 

Location

Nečujam, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Tkon, Hrvatska
  • Stobreč, Hrvatska
  • Podstrana, Hrvatska
  • Plaża, D8, Lokva Rogoznica, Hr...
  • Plaža Nemira, Omiš, Hrvatska
Top