For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
  • Marjan, Split
  • Marjan, Split
  • Marjan, Split
  • Marjan, Split
Description
Date : 25. listopada 2020.
Website: : View website
Location :Marjan Forest Park, Obala Hrvatskog narodnog preporoda, Split, Hrvatska

          Marjan, brdo koje nadvisuje Split, s najvišim vrhom od 178 metara, oduvijek je najupečatljiviji dio slike Splita. Rijetko je moguće doživjeti takav sklad prirode i urbanizma; s jedne strane gusto naseljeni grad u punom svom sjaju, a s druge poluotok gotovo netaknute prirode. Sveto brdo, kako ga često nazivaju, skriva mnoge spomenike sakralne, ali i profane arhitekture, sljubljene s ovom zelenom oazom na takav način da i svakodnevnom prolazniku bar na trenutak stvore osjećaj divljenja i strahopoštovanja.

Sama činjenica da se na Marjan penjemo direktno s predivne i nadaleko poznate splitske rive, otvara mogućnost posjetiteljima s bilo kojeg kraja svijeta, da dožive osjećaj ljepote ove park-šume, svježeg zraka, ali i zapanjujućeg pogleda na Split i otoke, i to s nekoliko jedinstvenih vidikovaca. Šetačima svih uzrasta pruža mir i spokojstvo, rekreaciju i zabavu, uz prirodne i trim- staze.

Marjan je dio nezamjenjivih razglednica ovoga grada i mjesto s kojeg možete doživjeti Split u svom njegovom sjaju, te stvoriti i zabilježiti potpuno atipične uspomene iz jednog gusto naseljenog i turistički napučenog grada.


Izvor: TZ Split

 ........ neki tekst ili reklama  .......

 
 
 
 


Location
Post your rating

Similiar Ads
Top