Description

Website: : Vidi website
Location : Daruvarske toplice, Julijev park, Daruvar, Hrvatska

        Daruvarske toplice su visoko pozicioniran i suvremeno oblikovan centar očuvanja zdravlja nenametljivo uklopljen u prirodu, na samim izvorima ljekovite termalne vode i mineralnog blata, okružene velikim i lijepo uređenim parkom spomeničke arhitekture i velike hortikulturne vrijednosti.

        Smještene su u srcu grada Daruvara, jednog od najljepših malih gradova kontinentalne Hrvatske, čija povijest seže još u Rimsko doba. U Daruvarskim toplicama od samog je početka prisutna svijest da je ovo mjesto blagodat prirode. Turizam je razvijen zahvaljujući očuvanom okolišu i optimalnom spoju prirodnih čimbenika i najsuvremenijih postupaka kod liječenja reumatskih bolesti, medicinske rehabilitacije i sportske rekreacije.

         Daruvarske toplice danas su suvremeni centar očuvanja zdravlja s jasnom vizijom budućnosti. Uz stalno ulaganje u suvremenu medicinsku opremu, znanje stručnog osoblja, smještajne kapacitete, te sportsko-rekreacijske sadržaje, Daruvarske toplice konstantno nadograđuju kvalitetu pruženih usluga s ciljem povećanja zadovoljstva svojih korisnika, sukladno zahtjevima Sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001, čije norme Daruvarske toplice dosljedno provode.

Povijesni razvoj i tradicija

         Pisani podaci o nalazištima termalne vode na današnjem području Daruvara potiču iz 2. st. iz doba Rimskog Carstva. Tadašnji naziv Aquae Balissae («jaka vrela») te posjete velikih rimskih careva od Hadrijana (117.-138.), Komoda (180.-182.) do Konstantina Velikog (305.-307.) jasno govore, zašto je baš tu stvoreno naselje, kasnije upravno središte Panonsko-keltskog plemena Iasa (Topliečana).

         Pozitivno i ljekovito djelovanje termalne vode, Rimljani su pripisivali moći svojih božanstava, Silvanu, Dijani i Solu, kojima su se zavjetovali za očuvanje svoga zdravlja.

        U spisima tadašnjeg vremena vidljivo je da su oni već tada koristili vruće, tople i hladne kupke, te posebne prostorije za znojenje i masažu. Postojali su i veći zajednički bazeni koje su koristili uglavnom vojnici za odmor i oporavak.


Izvor: Daruvarske toplice

 

 
 
 

Location

Daruvarske toplice, Julijev park, Daruvar, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Tkon, Hrvatska
  • Stobreč, Hrvatska
  • Podstrana, Hrvatska
  • Plaża, D8, Lokva Rogoznica, Hr...
  • Plaža Nemira, Omiš, Hrvatska
Top