Description

Website: : Vidi website
Location : Bjelovar, Hrvatska

        Bjelovar je središte Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarsko-križevačke biskupije. Jedan je od mlađih gradova u Hrvatskoj, nastao 1756. godine, odlukom carice Marije Terezije. Planski je građen kao poligon i upravno sjedište Križevačke i Đurđevačke graničarske pješačke pukovnije. Ima pravilnu kvadratnu strukturu ulica u središtu grada.

       Poznat kao grad sira, vodeći je poljoprivredni i stočarski kraj u Hrvatskoj. Gospodarska priredba Bjelovarski sajam okuplja najveće proizvođače sjemenja, uzgajivače stoke i proizvođače poljoprivredne mehanizacije u Europi. Tijekom cijele godine u gradu se održavaju brojne sportske i kulturne manifestacije poput Crnog mačka, BOK-festa i Terezijane, višednevne turističke manifestacije koju čine sportska natjecanja, neobični rekordi, modne revije, koncerti i scenski prikaz dolaska carice u Bjelovar.

       Bjelovar s okolicom nudi i brojne rekreativne sadržaje; šetnju ili vožnju biciklom, trčanje trim stazom na Boriku, kupanje na gradskom bazenu, jahanje u jednom od konjičkih klubova te lov u šumama bogatom visokom divljači. Prekrasan pogled na Bjelovar i okolicu pruža se s Kamenitovca, planinarskog doma na Bilogori na 242 m nadmorske visine.


 

 
 
 

Location

Bjelovar, Hrvatska
Write a Review

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top