Description

Website: : Vidi website
Location : Aquarium Pula, Verudela, Pula, Hrvatska

          Aquarium Pula je najposjećeniji akvarij u Hrvatskoj, smješten u 130 godina staroj austrougarskoj utvrdi Verudela, dijelu nekada moćnog obrambenog sklopa austrougarske Tvrđave Pula, u kojoj se na jedinstven način spaja stoljetna vojna povijest Pule s bogatstvom Jadrana. Utvrda Verudela, nalazi se na istoimenom poluotoku udaljenom 3 km od centra Pule.

          Na površini većoj od 2 500 m2 vanjskog i unutrašnjeg prostora nalazi se jedan od najraznovrsnijih prikaza morskog života Sredozemlja u Europi, kao i brojne tropske morske i slatkovodne izložbe.

       Danas u akvariju može vidjeti više od 200 različitih vrsta morski životinja. Morski psi, meduze i morski konjići najpopularniji su stanovnici akvarija, a Centar za oporavak morskih kornjača, kao naš najvažniji doprinos očuvanju mora, ne smije se propustiti.

        Na krovištu utvrde, uz predivan pogled na more i grad Pulu, posjetitelji mogu vidjeti i čeličnu kupolu, postavljenu u sklopu projekta rekonstrukcije središnjeg dijela utvrde kojim je Aquarium Pula dodao tri nova bazena od po 5 tisuća litara i značajno proširio postav.

Više informacija o postavima i izložbama u Aquariumu Pula na njihovim mrežnim stranicama: https://aquarium.hr/

 

 
 
 

Video

Location

Aquarium Pula, Verudela, Pula, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top