For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
  • Advent u Zagrebu
  • Advent u Zagrebu
  • Advent u Zagrebu
  • Advent u Zagrebu
  • Advent u Zagrebu
  • Advent u Zagrebu
Description
Date : 18. listopada 2020.
Početak : 30. November 2020.
Završetak : 7. January 2021.
Website : View website
Location :Zagreb, Hrvatska

         Advent u Zagrebu je tradicionalna predblagdanska manifestacija koja se održava na više lokacija u središtu Zagreba s bogatim kulturno-zabavnim programom. Počinje krajem studenoga i traje do kraja prosinca.

Advent u Zagrebu počinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, kod Manduševca. U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića održava se tradicionalni Božićni sajam. Prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, nude obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicionalnih hrvatskih proizvoda.

Na glavnom zagrebačkom trgu kod velikog sata nalazi se veliko božićno drvce, a na pozornici se održavaju prigodni koncerti. Na Kaptolu ispred Katedrale, Zajednica Cenacolo tradicionalno priređuje Žive jaslice. Scenografija prikazuje Isusovu štalicu i rodno mjesto Betlehem, a u predstavi sudjeluju Sveta obitelj, mudraci, pastiri, domaće životinje itd.

Advent u Zagrebu se događa i na drugim mjestima poput ZrinjevcaCvjetnog trga, Europskog trga, kod Uspinjače i drugdje. Događanja na Zrinjevcu uključuju božićne pjesme, valcer, suvenire i tradicionalna jela.

Veseli božićni tramvaj kreće na uglu Praške i Jelačićeva trga, a u njemu se nalaze Djed Božićnjak i drugi blagdanski ili crtani likovi.

Od 2014. godine novost je Ledeni park na Tomislavovom trgu, koji uključuje klizalište, ugostiteljsku ponudu i glazbene programe.

Advent u Zagrebu je prema izboru glasača portala “European Best Destinations” po tri puta za redom proglašen najboljom destinacijom za božićne blagdane u Europi 2016., 2017. i 2018. godine.


Izvor: Wikipedija

 ........ neki tekst ili reklama  .......

 
 
 
 


Location
Post your rating

Similiar Ads
Top