Description

Početak : 30. November 2021.
Završetak : 7. January 2022.
Website : Vidi website
Location : Zagreb, Hrvatska

         Advent u Zagrebu je tradicionalna predblagdanska manifestacija koja se održava na više lokacija u središtu Zagreba s bogatim kulturno-zabavnim programom. Počinje krajem studenoga i traje do kraja prosinca.

Advent u Zagrebu počinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, kod Manduševca. U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića održava se tradicionalni Božićni sajam. Prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, nude obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicionalnih hrvatskih proizvoda.

Na glavnom zagrebačkom trgu kod velikog sata nalazi se veliko božićno drvce, a na pozornici se održavaju prigodni koncerti. Na Kaptolu ispred Katedrale, Zajednica Cenacolo tradicionalno priređuje Žive jaslice. Scenografija prikazuje Isusovu štalicu i rodno mjesto Betlehem, a u predstavi sudjeluju Sveta obitelj, mudraci, pastiri, domaće životinje itd.

Advent u Zagrebu se događa i na drugim mjestima poput ZrinjevcaCvjetnog trga, Europskog trga, kod Uspinjače i drugdje. Događanja na Zrinjevcu uključuju božićne pjesme, valcer, suvenire i tradicionalna jela.

Veseli božićni tramvaj kreće na uglu Praške i Jelačićeva trga, a u njemu se nalaze Djed Božićnjak i drugi blagdanski ili crtani likovi.

Advent u Zagrebu je prema izboru glasača portala “European Best Destinations” po tri puta za redom proglašen najboljom destinacijom za božićne blagdane u Europi 2016., 2017. i 2018. godine.


Izvor: Wikipedija

 

 
 
 

Video

Location

Zagreb, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Čilipi, Hrvatska
Top