Description

Website: : Vidi website
Location : Trpanj, Hrvatska
OpisZnamenitostiPlaže

        Trpanj je malo mjesto i trajektna luka smješteno na sjevernoj obali poluotoka Pelješca.  Nekada, ribarsko i poljoprivredno naselje, a danas je turističko odredište s mnogim smještajnim kapacitetima, restoranima i kafićima. Ovaj slikoviti kutak obiluje poviješću, kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama koje privlače posjetitelje iz cijelog svijeta.

Ovdje možete uživati u prekrasnim plažama, kristalno čistom moru, svježoj ribi i vinu, te upoznati bogatu kulturnu baštinu koja seže još od rimskog doba. Trpanj je poznat i po ljekovitom blatu koje se nalazi u uvali Blace, a koje se koristi za liječenje reumatskih i kožnih bolesti.

         Trpanj  i njegova  naselja poznata su po svojim vinogradima i maslinicima. Ovdje možete kušati izvrsna pelješka vina i domaće maslinovo ulje, koja su poznata po svojoj kvaliteti. Posjet vinarijama i maslinicima omogućit će vam da se upustite u vinske i maslinarske ture, gdje ćete naučiti o procesu proizvodnje i imati priliku degustirati ove lokalne delicije.

     Trpanj nudi razne aktivnosti za sve uzraste i ukuse, od biciklizma, planinarenja, ronjenja, jedrenja, ribolova, do kulturnih događanja, festivala i koncerata. Uživajte u šetnji uz šetnicu koja se proteže duž obale, okružena bujnom mediteranskom vegetacijom. Uživajte u prekrasnom pogledu na more i mirisnom zraku koji vas okružuje.

       Trpanj je idealno mjesto za sve koji traže miran i ugodan odmor u netaknutoj prirodi, uz ljubazne domaćine i ukusnu i kvalitetnu hranu. Posjet ovom prekrasnom gradiću omogućit će vam da se opustite i uronite u mediteranski način života, uživajući u njegovim blagodatima i ljepotama.

U Trpnju možete vidjeti razne znamenitosti koje svjedoče o njegovoj bogatoj povijesti i kulturi. Neke od njih su:

Gradina – kasnoantička utvrda na brijegu iznad luke, koja je služila za obranu od neprijatelja i pruža prekrasan pogled na more i okolicu.
Crkva sv. Petra i Pavla – najstarija crkva u Trpnju, spominje se još 1657. godine, a sadrži vrijedne umjetničke predmete, kao što je kip Gospe od Rozarija iz 19. stoljeća.
Crkva Gospe od Karmela – crkva koju je dao sagraditi Stjepan Jerolimov Gundulić 1645. godine, po uzoru na Sveta kuću u Loretu, a koja je postala središte trpanskog blagdana Gospe od Karmela.
Crkvica sv. Antuna – mala crkvica koju je sagradio pomorac Antun Simonetti 1695. godine kao zavjet, a koja ima barokni oltar i podni mozaik iz 19. stoljeća.
Crkva sv. Roka – crkva na najvišem trpanskom brežuljku, sagrađena u 17. stoljeću kao zaštita od kuge, a koja nudi predivan pogled na Trpanj i Neretvanski kanal.
Crkva sv. Nikole – crkva koju je sagradio Klement Cvitanović 1840. godine kao zavjet nakon što ga je more skoro utopilo, a koja ima kameni natpis na ulaznim vratima.
Kip Velike Gospe – Zvijezde Mora – kip koji je postavljen na lukobran 1938. godine kao simbol zaštite i blagoslova pomorcima i ribarima.

Ako želite saznati više o ovim i drugim znamenitostima Trpnja, posjetite web stranicu Turističke zajednice općine Tribunj.

Plaža Pozora – šljunčana plaža u samom mjestu, pokraj luke, s hladovinom borova i palmi, tuševima i kabinama za presvlačenje.
Plaža Luka – duga šljunčana plaža na istočnoj strani mjesta, s pogledom na Korčulu, s kafićima i restoranima u blizini.
Plaža Vile – mala šljunčana plaža na izlazu iz mjesta prema sjeveru, u mirnoj uvali s jednom kućom, idealna za opuštanje i privatnost.
Plaža Faraon – velika šljunčana plaža na sjevernoj strani mjesta, s hotelskim kompleksom Faraon, bazenom, toboganom, sportskim terenima i animacijom.
Plaža Zvijezda mora – šljunčana plaža na zapadnoj strani mjesta, ispod crkve sv. Nikole, s kipom Gospe koji viri iz mora.
Plaža Belečica – šljunčana plaža na istočnoj strani poluotoka Pelješca, u prekrasnoj uvali s kristalnim morem i zelenilom.
Plaža Divna – pješčano-šljunčana plaža u blizini mjesta Duba Pelješka, oko 10 km od Trpnja, s tirkiznim morem i planinskim krajolikom.

Ovo su samo neke od poznatijih plaža koje možete posjetiti u Trpnju i okolici.


 

 
 
 

Location

Trpanj, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Čilipi, Hrvatska
Top