Description

Location : Ul. Vlaha Bukovca 14, 20000, Dubrovnik, Hrvatska

            Plaža sv. Jakova jedna je od ljepših dubrovačkih plaža s pogledom na otok Lokrum i Stari grad. Udaljena je oko kilometar i pol od Starog grada.  Plaža se nalazi u usjeku ispod crkve sv. Jakova i do nje vodi preko 160 stuba te nije pogodna za starije i invalidne osobe. Silazak na plažu je lagan, no povratak je druga priča… Na plaži se uglavnom kupa domaće stanovništvo, no posljednjih godina i ova plaža je nakrcana  ležaljkama pa je teško uopće pronaći mjesto za rasprostrijeti ručnik.

        Zbog šljunka, koji varira od jako sitnog na jednom kraju plaže pa sve do jako krupnog na drugom kraju, na plažu vole doći obitelji s djecom. No u tom slučaju potrebno je sa sobom ponijeti što manje ‘dodatne opreme’, jer uspon nije lagan.

        Iako izolirana od gradskih gužvi, plaža sv. Jakov ima sve potrebno za cjelodnevni boravak na plaži. Možete unajmiti suncobrane i ležajke,  otuširati se nakon kupanja; igrati odbojku na pijesku, picigin; osvježiti se u obližnjem kafiću, a ako ogladnite utažiti glad u obližnjoj konobi.


 

 
 
 

Location

Ul. Vlaha Bukovca 14, 20000, Dubrovnik, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Drvenik Mali, Hrvatska
  • Drvenik Veli, Drvenik Veliki, ...
  • H4QF+8R Blizna Gornja, Hrvatska
  • svjetionik, otocic murvica, Lj...
  • Poljica, Hrvatska
Top