Description

Date : 7. listopada 2020.
Location : Pješčana Uvala, Hrvatska

      Bježeći od grada i okrenuvši se moru, stanovnici obližnje Pule posljednjih su tridesetak godina u Pješčanoj Uvali podigli moderno naselje i obiteljske hotele. Naselje  pripada općini Medulin a ime je  dobilo po predivnoj plaži koja dominira mjestom.

Ovo naselje može se pohvaliti brojnim restoranima, među kojima su i neki od ponajboljih u Hrvatskoj. Nema gastronomskih vodiča gdje oni nisu istaknuti, kao što nema značajnog turističkog priznanja koje nisu dobili. Ovo naselje može ponuditi pravi gastronomski doživljaj.

Smještaj gosti mogu potražiti u privatnim sobama, apartmanima i obiteljskim hotelima, među kojima su i oni visokih kategorija.

      Kao i cjelokupna arhitektura Pješčane Uvale, tako je i crkva sv. Nikole putnika modernog stila. Bijelo–plava u obliku broda, s vrha brijega dominira mjestom. Obronak brežuljka ponad uvale stepenasto se spušta prema jugozapadu i cijelog je dana izložen suncu. Temperature su i zimi ugodne, a mjesto je zaštićeno od vjetra.

      Stoga je u produžetku, dublje prema zaljevu Veruda sagrađena jedna od najbolje opremljenih marina u Hrvatskoj. Raspolaže sa 650 vezova na 18 molova i još 250 mjesta na suhom vezu. Svi molovi su pod videonadzorom, marina raspolaže dizalicom od 30 tona, hidrauličnim kolicima od 25 tona, a nautičari na brodu mogu dobiti i priključak za internet. Svake godine u marini ulažu u modernizaciju.


 


*****  Ovdje može biti Vaša reklama *****

 
 
 

Location

Pješčana Uvala, Hrvatska
Write a Review

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Grand Hotel Brioni Pula, A Rad...
  • Vižinada, Hrvatska
  • Materada, Poreč, Hrvatska
  • Poreč, Hrvatska
  • Kotli, Hrvatska
Top